Nyíregyháza

2019.09.06. 13:51

Házhoz ment a szórakozás

Nem csupán egymás, a szociális gondozási központ sokoldalúságát is megismerhették a vendégek.

Táncra perdült a Százszorszép tánccsoport | Fotó: Dodó Ferenc

– A bentlakásos intézményekben élő idősek, betegek az egészségi állapotuk miatt nem vagy csak ritkán tudnak kimozdulni egy-egy közösségi rendezvényre, ezért úgy döntöttünk, helybe hozzuk nekik a vidámságot, a közös kikapcsolódást, a rég nem látott barátokat és az új ismerősöket – mesélt a Nyíregyházi Szociális Gondozási Központ, az Idősekért és Fogyatékosokért Jószolgálat Alapítvány és a megyei nyugdíjasszervezetek szövetsége új kezdeményezéséről a „Megnyitja kapuit a Pacsirta utca – közösen az idősekért” program megnyitóján Nagyné Hermányos Zsuzsa, a központ igazgatója.

Táncra perdült a Százszorszép tánccsoport | Fotó: Dodó Ferenc

Elmondta azt is, hogy az intézmény két telephelyen összesen 63 bentlakóról gondoskodik, a Pacsirta utcán 43, Oroson 20 ellátottjuk van, az Őz utcán pedig hamarosan megépül egy 100 férőhelyes nappali intézmény.

– Mind az itt élők, mind az orosiak, de még „szomszédaink”, a NyírVV nyugdíjasházában élő meghívottak is ajándékként tekintettek erre a folytatásért kiáltó, összefogásról tanúskodó, kapcsolatépítő kulturális-szórakoztató rendezvényre, amelyen verseket hallottunk, majd katonadalokat zengett a Pócspetriből érkezett Öregfiúk Dalárdája, operetteket adott elő a Fegyveres Erők és Rendvédelmi Szervek Nyugdíjas Klubjának énekkara, és táncra perdült a kedvünkért a Konzervgyári Nyugdíjas Egyesület Százszorszép csoportja.

Ha kell, házhoz mennek

– A vendégeinknek a szereplés mellett arra is lehetőségük nyílt, hogy megismerjék a Nyíregyházi Szociális Központ szolgáltatásait, így például a házi segítségnyújtás, a jelzőrendszeres gondozás, a támogatószolgálat mibenlétét, a fogyatékossággal élők, pszichiátriai betegek, idősek, bentlakók ellátását, valamint a gyógyászatisegédeszköz-kölcsönzés feltételeit – tette hozzá Nagyné Hermányos Zsuzsa.

PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában