beiktattak egy családi napot

2019.09.13. 17:30

„Hivatalos” családi nap – kötetlenül

Kétezer-ötszáz kormányhivatalnok és családtag látogatott el a Nyíregyházi Állatparkba.

Hatalmas volt a nyüzsgés délután a már kétszer is Európa legjobb állatkertjének minősített Nyíregyházi Állatparkban, amiben önmagában nincs semmi meglepő, hiszen gyakran lehet ezzel szembesülni.

Ám ez a nap nem csak azért emlékezetes, mert péntek és 13-a volt, hanem a kormányhivatalnokok annak a szerencsés helyzetnek örvendhettek, hogy hozzátartozóikkal részt vehettek a nekik szervezett családi napon.

Miközben az illusztris vendégek a protokoll jegyében köszöntötték a napvitorla alatt összegyűlt érdeklődőket, a közelben sokan nézték meg a kis orrszarvút, akit Orbán Viktor miniszterelnök fogadott örökbe: Csülök a kellemes őszi napsütésben sütkérezett anyjával, Jázminnal.

Gajdos László, az állatpark fáradhatatlan igazgatója elárulta, hogy nagyon sikeres az idei esztendő, január elsejétől közel félmillióan keresték fel Sóstó ékszerdobozát. Hangsúlyozandó az év első napja, mert többen megszokásból vizitálnak ott akkor. Egyébként nemsokára ünnepélyes keretek között köszöntik az 500 000. látogatójukat 2019-ben.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal másodszor rendezett családi napot, és a tavalyi kétezres létszámot növelni tudták.

– „A család nem csak azokat az embereket jelenti, akik felneveltek. És nem csak azokat az embereket, akiknek ugyanaz a vér csörgedezik az ereiben, mint neked. A család az, ahol szükség van rád” – idézte Meg Cabot amerikai író gondolatait Román István megyei kormánymegbízott.

A gyerekeket ajándék, arcfestés, ugrálóvár és ügyességi játék várta. Anyaként szólalt fel dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár:

– Ritkán adatik meg, hogy hétköznap sétát tegyünk Európa legszebb állatkertjében. Festői a környezet, kellemes az időjárás. A családi nap azt példázza, hogy a kormányzatnak nagyon fontos ez a terület, ezt bizonyítják a családvédelmi akcióterv intézkedései.

A nyírteleki Kedves-ház és a Nagycsaládosok Országos Egyesületének megyei szervezete is képviseltette magát a rendezvényen. A vendéglátó város vezetőjeként dr. Kovács Ferenc üdvözölte a megjelenteket:

– Nyíregyháza önkormányzata családbarát, amit már többször elismertek. Hosszasan lehetne sorolni, hogy az elmúlt hetekben milyen sok programból választhattak minden korosztály tagjai. A múlt hétvégén a felújított Sóstói Múzeumfaluban több mint tízezren vettek részt a rendezvényen, hamarosan pedig jön a Tirpák Fesztivál.

Seszták Oszkár, a megyei közgyűlés elnöke hozzátette:

– Mivel a tavalyi kezdet után ismét sor került a családi napra, így hagyományosnak is nevezhetjük. Nagyszerű lehetőséget nyújt a kikapcsolódásra a páratlanul dinamikusan fejlődő állatpark.

Miniszteri biztos is érkezett Nyíregyházára Biczi Orsolya személyében:

– Öröm, hogy ismét itt lehetek. Tavaly személyesen megtapasztalhattam azt a közösségi szellemet, ami áthatotta a programot. Ebből az élményből lehet erőt meríteni a hétköznapokra.

Tóth László a feleségével és lányukkal járta körbe az állatparkot. Tóthné Petró Anita a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Családtámogatási és Társadalombiztosítási Főosztály Rehabilitációs Ellátási és Szakértői Osztály munkatársaként dolgozik a Bessenyei téren, ezúttal viszont Sóstógyógyfürdőn családi körben töltötte a péntek délutánt.

– Munkaóra-kedvezményt kaptunk, és természetesen boldogan használtuk ki a lehetőséget. Egyébként máskor is kijárunk az állatparkba, úgyhogy látjuk a folyamatos fejlődést.

– Nagyon szeretem a kutyákat, de itt olyan állatokat is láthatok közelről, amit máskor csak a tévében vagy a könyvekben. Jó volt találkozni a jegesmedvével és a tigrissel – mondta csillogó szemekkel kislányuk, Fruzsina, a családi nap egyik „nyertese”.

KM

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában