Most a jobb oldalt készítik

2019.09.13. 10:36

Kell a türelem a Korányi megújulásáig

Elkezdődtek a közműkiváltások az érintett helyszíneken, ügyelni kell a forgalmi rend változására.

Fotó: Pusztai Sándor

A megyeszékhely fontos útszakasza a Korányi Frigyes utca, amely egy nyertes önkormányzati program keretében újulhat meg. A Kosbor utcától (a körforgalomtól) a Sóstóhegyi útig (a csempeboltig) tapasztalható majd számottevő változás, jelenleg a körforgalomtól az Eperjes utcáig dolgoznak a kétirányú forgalom biztosítása mellett.

Eddig a mintegy 375 méteres szakasz bal oldalán (Sóstóhegy irányába) már felújították az autóbuszöblöt, és elkészült az aszfaltozás is, most a jobb oldalt készítik. Marják az aszfaltot, hogy aztán arra új réteg kerüljön. Amennyiben napokon belül ez bekövetkezik, elindulhat a beruházás kettes üteme. Akkor az Eperjes utcától a Korányi Frigyes utca – Csaló köz csomópontig újul meg a szakasz, ahol a Csaló köznél körforgalom épül ki.

A munkálatok idején a Csaló köz – Korányi Frigyes úti csomópontban egy forgalmi sáv lezárása mellett jelzőlámpás forgalomirányítást vezetnek be. A kivitelezés megkezdésétől a második ütem építési munkálatainak befejezéséig a Csaló köz Korányi úttól Lengyel utcáig tartó szakaszát, illetve a Korányi Frigyes utca átellenes oldalán, a Kalevala sétány irányába az útcsatlakozást lezárják. A lezárás által a Csaló köz ezen szakasza – az átalakítás idejére – zsákutcaként funkcionál.

Egyirányúsítás

Vagyis a szakasz kivitelezésének idejére a Sóstói út és a Korányi Frigyes utca közötti közlekedést a Lengyel és a Gádor Béla utcák Csaló köz és Eperjes utca közötti szakaszának egyirányúsításával biztosítják az Eperjes utcán keresztül vissza a szervizútra úgy, hogy figyelembe veszik a buszközlekedés irányát és a megállóhelyek megközelítését. A Gádor Béla utcát az Eperjes utcától a Csaló köz irányába, míg a Lengyel utcát a Csaló köztől az Eperjes utca felé egyirányúsítják. Az autóbusz-forgalom miatt mindkét utcában egyoldali megállási tilalmat vezetnek be. A beruházó és kivitelező kéri a közlekedők és a lakosok türelmét.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában