Fidesz sajtótájékoztató

2019.09.03. 14:10

Komoly segítség megyénkben is több tízezer embernek

– A kormány döntése értelmében a nyugdíjasok, nyugdíjszerű ellátásban részesülők, mintegy 2,6 millióan szeptember 30-áig személyenként 9 ezer forint értékű rezsiutalványt kapnak – mondta keddi sajtótájékoztatóján Halkóné dr. Rudolf Éva.

A Fidesz Nyíregyházi Szervezetének elnöke kifejtette: a rezsiutalványt 2020. március 31-éig lehet felhasználni kizárólag villany- és gázszámla kiegyenlítésére. – Nyíregyházán csaknem 31 ezren kapnak rezsiutalványt, de a város saját forrásból is segíti az arra rászorulókat. Az idén 876-an kaptak lakásfenntartási támogatást, 700 háztartás kapott 2800 mázsa fát és 240 zsák brikettet osztottak ki számukra. A kormány döntött arról is, hogy az augusztus elsején már közfoglalkoztatott személyek egyszeri, 81 ezer 590 forintos támogatásban részesülnek, ez Nyíregyházán 581 embert érint. – A 9 ezer forintos rezsiutalvány nem névre szóló, a jogosult belátása szerint átadhatja a családtagjának is, de az csak villany- és gázszámla kifizetésére fordítható – mondta Szilvási István a nyíregyházi szervezet alelnöke, hozzátéve: vélhetően az idén is lesz nyugdíjprémium, illetve nyugdíj-kiegészítés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában