Nyíregyháza

2019.09.06. 13:34

Közös térben a Mustárházban

Olaszokkal, spanyolokkal, görögökkel és portugálokkal cseréltek tapasztalatot Nyíregyházán.

Ismét ifjúsági összejövetelt szervezett a Közös Tér Egyesület olasz, spanyol, görög, portugál és magyar fiatalok részvételével Nyíregyházán.

Egymás kultúráját is megismerték | Fotó: KM

Ezúttal a szociális érzékenyítés volt a középpontban. Olyan fontos társadalmi kérdésekkel foglalkoztak a fiatalok, mint a munkanélküliség, a létminimum alatt élők helyzete, a foglalkoztatási szegénység, a váratlan élethelyzetből adódó vagy az egészségügyi nehézségekből eredő hátrányok, a leszakadás, a megélhetési gondok. Ellátogattak a Családok Átmeneti Otthonába, ahol játszottak az ott élő gyerekekkel, megismerkedtek a mindennapjaikkal.

A hét folyamán a részvevők nemcsak a különböző országok helyzetét térképezték fel és ismerték meg, hanem egymást és a másik kultúráját is. Erre szolgáltak a jó hangulatú nemzetközi estek, a VIDOR Fesztivál keretein belül megtartott csángó táncház a Mustárházban és a közös fürdőzés a Júlia fürdőben.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában