új központ

2019.09.12. 15:14

Új főteret kaptak az egyházi ünnepen

A búcsún adták át a felújított Hősök terét Csegöldön.

– A görögkatolikus egyház templomunk védőszentje, „Az Istenszülő születése” – Kisboldogasszony-napi búcsúját tartotta, és homíliát mondott Szabó Tamás pasztorális helynök – számolt be a kettős ünnepről Fazekasné Feczku Valéria, a Csegöldi Görögkatolikusok Csegöldért Alapítvány kuratóriumi elnöke.

Határon túlról érkező vendégek

A búcsú résztvevői és valamennyi meghívott vendég a templomi zászlókat kísérve átment a falu főterére, az I. és II. világháborús hősök emlékére kialakított Hősök terére.

A felújított teret Tarcza György polgármester és dr. Tilki Attila országgyűlési képviselő adták át ünnepélyes keretek között. A településen működő három egyház képviselője (Marosi István római katolikus esperes, Gajdos László görögkatolikus parókus és Bélbász-Szűcs Andrea református lelkész) áldották meg az emlékművet.

Az ünnepség végén a helyi férfidalárda katonanótákkal emlékezett a két háború civil és katonai áldozataira. A görögkatolikus egyház a csegöldi idősek otthona udvarán agapén látta vendégül a megjelenteket.

Az önkormányzat dolgozói, a Csegöldi Görögkatolikusok Csegöldért Alapítvány önkéntesei, valamint a falu lakosai adományaikkal köszönték meg, hogy ellátogattak a jeles alkalomra még az ország távoli részeiből, a határ túloldaláról és a szomszéd falvakból is. A gyermekeket a görögkatolikus parókia udvarán ugrálóvár, arcfestés várta.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában