A Kertváros gyöngyszeme

2019.09.25. 17:54

Új köntösben a laktanyás rész

Zöld felületet növeltek, KRESZ-parkot és játszóteret építettek a Kertvárosban.

Fotó: Sipeki Péter

Elkészült a Kertváros gyöngyszeme – így aposztrofálják az összesen 1,7 milliárd forintból rehabilitált, a Tiszavasvári út déli részén elhelyezkedő volt Vay Ádám laktanyát és környékét körülvevő 163 ezer négyzetméteres területet. A barnamezős fejlesztésben a volt parancsnoki épületet átalakították egy közel 800 négyzetméteres technológiai transzferközponttá, parkolókat, utakat, kerékpárutat építettek, és ami a legszembetűnőbb, hogy az egész területet fásították, parkosították.

 

Kiépült infrastruktúra

A zöld felületek karbantartását automata öntözőrendszer segíti több mint 1000 négyzetméteren. A területen 332 darab fát és közel 1320 darab cserjét ültettek, valamit 72 ezer négyzetméteren füvesítettek.

Ezenkívül különféle utcabútorokat, játékokat és sport­eszközöket helyeztek el, valamint létrehoznak egy KRESZ-parkot és egy 620 négyzetméteres játszóteret, a pihenni vágyókat bográcsozóhelyek, piknikezésre alkalmas terek, sétányok fogadják. A területen korszerűsödött a villamosenergia-ellátás, a közvilágítás, a csapadékvíz-elvezető csatornahálózat, a ­szenny- és ivóvízhálózat.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában