Turisztika

2019.09.13. 10:50

Ungváron és Düsseldorfban is kínáltak

Nyíregyháza egy időben keleten és nyugaton is bemutatta a Nyírség turisztikai kínálatát.

Az ungváriak emléklappal kedveskedtek a nyíregyháziaknak

Forrás: TDM

A Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. iroda munkatársai igazán mozgalmas időszakot tudhatnak maguk mögött, hiszen a napokban két rangos eseményen is képviselték Nyíregyháza, valamint a Nyírség turisztikai kínálatát.

Az ungváriak emléklappal kedveskedtek a nyíregyháziaknak
Fotó: TDM

Ismerték és keresték

Az egyik helyszín az ungvári hUNGary Fest volt. Magyarország Ungvári Főkonzulátusa harmadik alkalommal szervezte a kulturális-gasztronómiai fesztivált, ahol a színes színpadi programok mellett hagyományőrzők, kézművesek, illetve turisztikai standok is várták a vendégeket az Ung folyó partján felállított sátrakban.

– A stand a rendezvény egyik legforgalmasabb pontján fogadta az érdeklődőket, akik már ismerték és kifejezetten keresték a Nyíregyházáról szóló magyar és ukrán nyelvű kiadványokat, konkrét kérdésekkel fordultak a kiállítókhoz. Míg a felnőttek a turisztikai attrakciókról, szálláslehetőségekről és programkínálatról érdeklődtek, addig a gyerekek a „Helló, Nyíregyháza” fotófalnál fényképezkedtek. A rendezvény mindkét napján fürdő- és állatparki belépőjegyek találtak gazdára – tájékoztatta szerkesztőségünket Furkóné Szabó Marianna, a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Magyarország Düsseldorfi Főkonzulátusa negyedik alkalommal rendezte meg a Düsseldorfi Magyar Napokat az óváros szívében, a városháza előtti téren. A TDM-iroda a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt.-vel, valamint a Zsindelyes Pálinkafőzdével közös standon mutatkozott be. Bár Nyíregyháza neve még kevésbé ismert az ottani német lakosság körében, ennek ellenére érdeklődés mutatkozott a fürdő, illetve a fürdőgyógyászati szolgáltatások iránt. A helyiek kifejezetten örültek a Dortmund–Debrecen közvetlen repülőjáratnak, ami jelentősen megkönnyíti az idejutást. Bár a német lakosság körében elsősorban a magyar borok ismertek, a pálinkát is szívesen megkóstolták és vásárolták.

Az őszi időszakra is marad még bőven tennivaló: hamarosan a Toureurocentr – Kárpátalja 2019 turisztikai kiállításon veszünk részt ugyancsak Ungváron, majd a Tirpák Fesztivál idején fogadnak Pozsonyból médiaszakembereket egy study tour keretében.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában