útfelújítások

2019.09.11. 12:00

Útfelújítások megyeszerte

A Magyar Közút az utak melletti autóbuszöblöket és a Lónyay-főcsatorna hídját is felújítja.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban országosan több mint 526 kilométernyi út teljes körű felújítását indította el. Ebből megyénkben több mint 66 kilométernyi utat korszerűsítenek európai uniós forrásból, több szakaszon a kivitelezés már elkezdődött.

Az árkokat is kitisztítják

Az Ura–Csenger összekötő út 2 kilométeres, a Záhony–Vásárosnamény összekötő út 3,6 kilométeres szakaszának teljes körű felújítása során a kivitelezők a burkolat profilmarásáról, az új kopóréteg terítéséről, az új tartós burkolati jelek felfestéséről, valamint autóbuszöböl-párok le- és felszállóperonjainak átépítéséről, valamint a sérült úttartozékok cseréjéről és a vízelvezető, szikkasztóárkok tisztításáról is gondoskodnak. A kivitelezési költség bruttó 183, illetve 277,6 millió forint – derült ki a Magyar Közút közleményéből.

A Fényeslitkét és Dögét összekötő út 1,5 kilométeres szakaszának felújításán kívül a 4-3839 utak csomópontjában cseppszigetek készülnek, és kiépül a csomópont közvilágítása is 139,3 millió forintból.

A leghosszabb, a 3827-es jelű Nyírbogdányt és Dombrádot összekötő út 11 kilométeres szakasza is teljes körűen megújul, itt 11 autóbusz-megállóhely le- és felszállóperonjait építik át, valamint felújítják a Lónyay-főcsatorna hídját is. A beruházás költsége mintegy 834,2 millió forint.

Korszerűbb lesz a Nyírtura–Nyíradony összekötő út és a Nyíregyháza keleti elkerülő főút csomópontja. A 4102-es és a 403-as út körforgalmú csomópontjában már tart a kivitelezés.

Gyorsabb, biztonságosabb

A csomópont teljes körű átépítése során a kivitelező gondoskodik a közművezetékek kiváltásáról, új csapadékvíz-elvezető rendszer, a forgalomterelő szigetek, valamint a hidraulikus és aszfalt pályaszerkezeti rétegek megépítéséről.

A csomópontban új energiatakarékos közvilágítási hálózatot is építenek 394,7 millió forintos költséggel – tudatta a közút, hozzátéve: a beruházásokkal nő a forgalombiztonság, nagymértékben javul az út szolgáltatási színvonala, és az utazási idő is rövidebb lesz, megteremti a térségi központok, óvodák, iskolák, munkahelyek, intézmények gyorsabb, biztonságosabb és kényelmesebb elérését.

KM

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában