dök

2019.10.17. 07:29

A diákok is választottak

A megyeszékhely új diákpolgármestere a 14 esztendős Ecsedi Noémi.

Ismét diákpolgármestert választottak a megyeszékhely középiskolásai. A hat jelölt játékos, humoros, kreativitásukat, kommunikációs készségüket, helyzetfelismerésüket és helytállásukat próbára tevő megmérettetéséből az Eötvös-gyakorló kilencedikese, a 14 esztendős Ecsedi Noémi került ki győztesen, így a következő két évben ő viselheti a megtisztelő címet.

Várja a közös munkát

– Szívügyemnek tartom a diákélet felpezsdítését és azt, hogy hallassuk a hangunkat, valamint segíteni szeretnék a programok megszervezésében. Azért fogok dolgozni, hogy közös erővel létrehozzunk valami újat, ami megfelel a fiatalok igényeinek.

Szeretném a lehető legtöbb szervezetet bevonni a rendezvényeinkbe, hogy azok minél színvonalasabbak legyenek

– mesélt terveiről beiktatását követően az új diákpolgármester. Ecsedi Noémi hozzátette: hálás mindenkinek, aki pontszámaival és szavazataival támogatta a versenyben.

– Várom a közös munkát, igyekszem majd a maximumot nyújtani. Úgy gondolom, jó csapatot fogunk alkotni az alpolgármesterekkel és az önkormányzattal. Bár kevesebb lesz a szabadidőm, egy cseppet sem bánom. Sok új embert fogok megismerni, akiktől valószínűleg rengeteget fogok tanulni. Bár adok mások véleményére, elsősorban önmagamnak szeretnék megfelelni.

Ecsedi Noémi diákpolgármester (jobbról a harmadik) és a további jelöltek | Fotó: KM

– Fontosak számomra az emberi kapcsolatok, nagyon szeretek beszélgetni, és jó hallgatónak tartom magam. Szívesen és örömmel képviselem mások érdekeit, talán azért, mert jogi pályára készülök – árulta el a gimnazista.

Teljesült a vágya

– Felfoghatatlan és leírhatatlan érzés, hogy 14 évesen elmondhatom magamról, hogy Nyíregyháza diákpolgármestere vagyok – jegyezte meg mosolyogva Noémi, aki még nem volt hétesztendős, amikor először vett részt diákönkormányzati gyűlésen. – Hihetetlen, hogy nyolc év alatt hova juthat el az ember... Mindig csodálattal töltött el, ha a korombeliek elértek valami nagyot, vágyakozva néztem rájuk, szerettem volna én is köztük lenni. Most pedig sikerült!

BA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában