forma-1

2019.10.15. 06:54

A kisvárdai elektronikai szakembert a Haas főnöke méltatta Szuzukában

Nincs tovább, a Mercedes a 2019-es idény konstruktőri világbajnoka.

Miként arról már lapunkban beszámoltunk, vasárnap a Mercedes Valtteri Bottas révén megnyerte a Japán Nagydíjat, s bár Lewis Hamilton a harmadik helyen ért célba Sebastian Vettel Ferrarija mögött, zsinórban hatodszor is elhódították a csapatok bajnoki címét.

Laudának ajánlja

Eldőlt az is, hogy az egyéni bajnok is Mercedes-pilóta lesz.

– Niki Laudának ajánlom ezt a sikert, aki nagyon sokat tett a csapatért – mondta az idén elhunyt legenda piros sapkájával ünneplő Toto Wolff csapatfőnök a Mercedes sajtóértekezletén, Szuzukában, ahol jelen volt a Kelet-Magyarország is.

– Nagyon sokan és nagyon sokat dolgoztak ezért a sikerért a csapatban. Köszönet nekik. Néhány éve még csak reménykedtünk benne, hogy futamokat nyerhetünk, most pedig zsinórban a hatodik bajnoki címet ünnepeljük – így Toto Wolff.

Szabad a verseny

Hamilton 64 ponttal vezet Bottas előtt, így felmerült, hogy a finnt azért engedték nyerni most, hogy a folytatásban ne akarjon csatázni a brit ellen.

– Nincs szó ilyenről. Eléggé bölcsek mindketten, így szabad a verseny közöttük – cáfolta a teóriát Wolff.

A Japán Nagydíj megyei vonatkozása, hogy ez volt a kisvárdai kötődésű Jánvári Zsolt utolsó futama a Haas istálló kötelékében.

Az elektronikai szakember novemberben visszatér korábbi csapatához, a Williamshez,

a búcsúfellépés alkalmával pedig el is búcsúztatta jelenlegi munkaadója: – Mielőtt kiengedtük az autókat a rajtrácsra, Günther Steiner csapatfőnök a csapatrádión figyelmet kért, és elkezdett beszélni. Azt mondta, sajnálja, hogy távozom, hiányozni fogok, és megtiszteltetésnek érzi, hogy együtt dolgoztunk. Hozzátette, hogy reményei szerint a jövőben dolgozhatunk még együtt.

Mindenki tapsolt, én pedig nem titkolom, hogy megkönnyeztem a beszédét – mondta Jánvári Zsolt, akit lapunknak méltatott az alakulat főmérnöke is.

Nagy tudású srác...

– Zsolt remek szakember, de sajnos a mi csapatunk nem tudta megadni neki azt, amit érdemelt volna. Nagy tudású srác, és teljesen biztos vagyok benne, hogy nagy jövő vár rá az F1-ben – fogalmazott a Haas mérnökguruja, Ayao Komatsu.

Mészáros Sándor

Borítókép: Jánvári Zsolt (jobbra) és F1 szakírónk, Mészáros Sándor a szuzukai pályán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában