Nyíregyháza

2019.10.06. 10:00

Dönts jól, a jövőd a tét!

Programgazdag pályaválasztási kiállítás nyújt segítséget a diákoknak abban, hogy megtalálják „az igazit”.

Minden ízében különlegesnek ígérkezik a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal immár 20. alkalommal szervezett „Dönts jól, jövőd a tét!” elnevezésű kétnapos pályaválasztási kiállítása.

Október 10-én és 11-én ugyanis nem csupán képzőintézmények és leendő munkaadók sokasága, hanem szülinapi torta, rengeteg lufi és szerencsekerék is várja a továbbtanulás előtt álló végzősöket és kísérőtanáraikat a Continental Arénában.

Színes programok

– Egy olyan tájékoztató és a különféle szakmák világában eligazodást segítő rendezvény ez, amely elsősorban a 7–8. osztályokba járó általános iskolásoknak és a végzős középiskolás tanulóknak nyújt megfelelő információkat a munkaerő-piaci igényekhez igazodó pályaválasztási döntés meghozatalához, ugyanakkor a szakképzetleneket és a pályakorrekciót fontolgatókat is tárt karokkal várjuk – nyilatkozta lapunknak dr. Nagy Ervin Miklós, a kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályának vezetője.

Hozzátette: a 10 órakor kezdődő ünnepélyes megnyitót követően rendkívül gazdag programkínálattal várják a gyerekeket, szülőket, pedagógusokat vagy a pályamódosítást fontolgató felnőtteket. Bár az összeállításánál főként a munkaerő-piaci igényeket tartották szem előtt, a hiányszakmákra koncentrálva, a szakmai eseményt természetesen kulturális műsorok is színesítik majd.

Testközelből

Miként a korábbi években, ezúttal is testközelből ismerkedhetnek meg a fiatalok az egyes szakmákkal, a közép- és felsőfokú oktatási intézmények képzési palettájával vagy számos dinamikusan fejlődő cég profiljával, termékeivel és nem utolsósorban képzési és állásajánlataival. A rendezvény kísérőprogramjaként az érdeklődők üzemlátogatásokon vehetnek részt, mely során betekintést nyerhetnek többek között a papírgyártás, a cukrászat vagy a villanyszerelés rejtelmeibe.

A szervezők két nap alatt közel 10 ezer látogatóra számítanak az október 10-ei és 11-ei, Continental Arénában megrendezendő 20. „Dönts jól, jövőd a tét!” pályaválasztási kiállításon, amelyre a belépés ez alkalommal is ­díjtalan.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában