többet ad

2019.10.01. 16:08

Fát is ültettek a város legújabb játszóterén

Ez a megyeszékhely 98. játszótere – mondta a hétfői átadón dr. Adorján Gusztáv, a Bocskai utcai négyemeletes házak között megbújó területen. – Nagyon sok kisgyermekes család él a környéken, s hiányzott egy tér, ahol a kicsik kedvükre és biztonságban játszhatnak.

A hinta és kombinált játszóvár nekik szerez nagy örömöt, miközben a szülők a padon ülve figyelhetik őket – folytatta a körzet önkormányzati képviselője, s hozzátette: az önkormányzat saját forrásból finanszírozta a kivitelezést.

– Az egészséges életmódhoz, a fizikai és szellemi képességeik fejlődéséhez is hozzájárul, hogy a gyerekek már kis korukban játszanak, mászókáznak, csúszdáznak a szabad levegőn – említette dr. Adorján Gusztáv. Közös érdeknek nevezte, hogy a nyíregyháziak minél jobban és komfortosabban érezzék magukat.

– Ehhez járul hozzá Verebélyi János és Verebélyi Tibor magánadománya is, melynek eredményeként 100 fát ültetnek el a városban, elsősorban a játszóterek környékén – mondta Ignéczi Csabáné, a NyírVV Kft. ügyvezetője, a Bocskai utcai játszótérre ebből 13 fa, szil és juhar kerül, egyet az átadáson el is ültettek.

– Ezek a fák az első két évben öntözést igényelnek, a városi klímának ellenállnak, a térhez, környezethez is alkalmazkodnak. A célunk az, hogy a rendelkezésünkre álló teret minél zöldebbé tegyük, az épített és a zöld környezet harmonikus együttélését hosszú távon tudjuk megteremteni – ezt már Keczkó János közterület-fenntartási irodavezető mondta.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában