Erdők Hete

2019.10.01. 12:46

Felfedezőúton az árnyas erdőben

„Odakünn az erdőn de nagy újság járja…” – mondja a dal, s hogy a népdalocskák soha nem hazudnak, arról ma ismét meggyőződhettünk.

Igaz, ezúttal nem Kakukk Jankó nősülésének hírétől volt hangos a rengeteg, de talán annál is nagyobb újságnak számít a héten, hogy a Nyírerdő Zrt. az idén is bekapcsolódott több egymást követő rendezvénnyel az Erdők Hete országos, immár 23. programsorozatába. Ottjártunkkor éppen a legkisebbeket, az óvodásokat invitálták felfedezőútra, és a feladatokból az erdészeken kívül a Pál Miklós Erdészeti Erdei Iskola tanárai is kivették részüket.

Az óvodás csoportok már kora délelőttől birtokba vették a Natura 2000-es Sóstói-erdő egyik tanösvényét, amelyen végighaladva – közben pedig mindenféle kincseket, faleveleket, tölgyterméseket gyűjtögetve – összesen öt állomáson ismerkedhettek meg az erdő védelmével és az erdészek munkájával, a faültetéstől, egészen a kitermelésig és a fafeldolgozásig. Amint azt Vereb Istvántól, az erdészet kommunikációs munkatársától megtudtuk, az erdészeti cég 2014 óta vesz részt a természet és az erdők iránti érzékenyítő, és ismeretközvetítő kezdeményezésben, az erdőfelfedező túrák pedig igen népszerűek azóta is az óvodák s az iskolák körében. A nap folyamán is 20 csoportot fogadtak, ahogy tegnap, s mintegy 700 gyermeknek tanították meg, hogyan kell viselkedni egy védett, gyönyörű pagonyban.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában