ovicop

2019.10.09. 13:44

Folytatódik az Ovi-zsaru program Kótajban

A program elsődleges célja a gyermekek áldozattá válásának megelőzése.

Fotó: police.hu

A Kótaji Baptista Szeretetszolgálat Gyöngyszem Óvodájában a korábbi kölcsönös együttműködésnek megfelelően újra beindult az Ovi-Zsaru bűnmegelőzési prevenciós program. A főként a nagycsoportos korosztály számára kidolgozott bűn – és balesetmegelőzési témájú program célja a gyermekek áldozattá válásának megelőzése, biztonságérzetük erősítése, és annak elősegítése, hogy szükség esetén tudjanak és merjenek segítséget kérni a rendőrtől.

Fotó: police.hu

Az első bemutatkozó foglalkozáson Kormosné Balogh Bernadett rendőr őrnagy, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársa az ismerkedés általános szabályairól, és a helyes közlekedési szokásokról beszélt az óvodásoknak. Az interaktív foglakozáson a program bábjátékai, Rendőr Robi és Rosszcsont Ricsi, valamint Rosszcsont Rozi is bemutatásra kerültek. A kéz-bábok segítségével ugyanis a gyermekek sokszor jobban megnyílnak a foglakozást vezető rendőr előtt.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság -


Néhány tanáccsal szeretnénk segíteni a szülőket, hogy mire hívják fel a gyermekeik figyelmét:

- Tartsák be mindig a biztonságos közlekedés szabályait!

- Amennyiben sérelem éri őket, minden esetben mondják el szüleiknek, tanáraiknak, vagy annak a személynek, akiben megbíznak!

- Nyugodtan keressék meg az iskola rendőrért, akinek elmondhatják a történteket.

- Értékeikkel ne hivalkodjanak, ne dicsekedjenek, azokat ne adják oda senkinek!

- Ismerjék a segélyhívószámokat!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában