Fehérgyarmat

2019.10.12. 07:47

Gyarmaton bölcsőde épült, piaccsarnok lesz (fotók)

„A piac nemcsak vásártér, hanem közösségi színtér is” – mondta Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár Fehérgyarmaton, a piaccsarnok alapkőletételi ünnepségén.

A város polgármestere, dr. Péter Csaba a beszédében rámutatott: az uniós és államilag támogatott, 613 millió forintos beruházás több évtizedes hiányt pótol majd, hozzájárul a város és térségének gazdasági erősítéséhez.

Elsődleges célja a helyi termelők piacra jutásának támogatása, a helyi termékek értékesítése.

Dr. Tilki Attila országgyűlési képviselőtől megtudtuk: az 1788 négyzetméter alapterületű csarnokban 4 üzlethelyiség és számos kiszolgálóhelyiség fog helyet kapni.

A bölcsőde már elkészült

Dr. Péter Csaba polgármester a 143 millió forintos támogatásból megvalósult óvodafejlesztési beruházás záróünnepségén úgy fogalmazott, „gyermekeink jövőjét támogatni a legjobb befektetés”.

Az eseményen jelen volt dr. Boros Anita államtitkár is, aki elmondta: a fejlesztés hozzájárul ahhoz, hogy az édesanyák biztonságban tudják a gyermekeiket az intézményben, így visszatérhetnek a munkaerőpiacra.

– Ez nagy segítséget jelent a családok számára – tette hozzá. Dr. Tilki Attila ország­gyűlési képviselő arról tájékoztatta a résztvevőket, hogy a Magyar falu program keretében nem csupán a járásszékhelyeknek nyílik lehetőségük bölcsődei fejlesztések megvalósítására a jövőben, a kormány célja egy rugalmas, többszereplős és a családok igényeihez jobban igazodó ­intézményrendszer kialakí­tása.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában