Sajtótájékoztató

2019.10.07. 18:04

Héri Viktor polgármesterjelölt ismét fejlődési pályára készül állítani Rakamazt

– Mintha az elmúlt öt évben Rakamazon megállt volna az idő, „köszönhetően” a magát függetlennek beállító, valójában szocialista és jobbikos városvezetés alkalmatlanságának – mondta el hétfőn dr. Vinnai Győző, a térség önkormányzati képviselője.

Őt követve Hercegfalvi Frida önkormányzati képviselőjelölt dokumentumokkal támasztotta alá, hogy a jelenlegi rakamazi városvezetés rosszul gazdálkodik. – Amíg a februári önkormányzati rendeletben, a költségvetési fejezetnél 82,2 millió forint hiány mutatkozott, többszöri módosítás után szeptemberre mindez már 99,5 millióra emelkedett. A korábbi polgármestertől pluszosan átvett büdzsét azóta 60 milliós hitellel is megterhelték, ráadásul az önkormányzatokról, és választásokról szóló törvényt is megsértették. Héri Viktor, Rakamaz polgármesterjelöltje az elmondottakat megerősítette, majd hozzátette: – A kapcsolatokkal nem rendelkező katasztrófakoalíció hiába hangoztatja, hogy ha már fejlesztéseket nem tudtak hozni, legalább takarékos, jó gazdaként sáfárkodik a város vagyonával. Bebizonyították, hogy alkalmatlanok a város vezetésére – fogalmazott Héri Viktor.

Reagálás

A rakamazi önkormányzat gazdálkodása stabil, nincsenek lejárt szállítói tartozások. A 2014-ben átvett, tartozásokkal terhelt 38,4 millió forinttal szemben a pénzkészlet 2019. október 4-én 112,6 millió forint, amelyet semmi sem terhel. A megörökölt „Teknősház” beruházás befejezéséhez felvett hitelt mindmáig rendben fizeti az önkormányzat. Rakamazon az elmúlt 5 évben több mint kétmilliárd forint értékű fejlesztés valósult meg önkormányzati, pályázati és kormányzati forrásból – reagált a Fidesz-sajtótájékoztatóra Bodnár László, a város polgármestere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában