zöld kerék

2019.10.07. 08:15

Kerekezve nosztalgiáznak

Huszonkét év, négyszázezer kilométer – ennyit gurultak a bringások.

Az alapítása óta eltelt több mint 22 év alatt 400 ezer kilométert gurult a Zöld Kerék Alapítvány csapata.

– Versenyeket rendeztünk, túráztunk, fogyatékkal élő fiataloknak táborokat szerveztünk, bejártuk a megyénk és a környező országok érdekes helyeit – említette Kazai Béla, az alapítvány egyik „motorja”.

– A régi helyszínről (onnan, ahonnan több száz alkalommal 1999 óta), a nyíregyházi Vay Ádám körút 1. szám alatti piros ház elől indulunk október 12-én, szombaton 10 órakor. Nagyhalász-Homoktanyára tekerünk, ahol a Nagyhalászi Eszterlánc Kézműves Egyesület 3. Kemencés-Káposztás Nap rendezvényébe kapcsolódunk be.

Homoktanyán a program 9 órakor kezdődik a III. Homokdűne Futóversennyel. Délben ebéddel kedveskednek a házigazdák, ami káposztás bableves és szabolcsi töltött káposzta lesz.

Ebéd után 13 órától Garainé Nagy Évát és Garai Zoltán Attilát, az alapítókat kérdezzük a Zöld Kerék Alapítvány létrehozásáról. Felidézzük Garai Zoltán kerékpárversenyző sikereit, az ő emlékének ápolásra 1997-ben alapították a szervezetet.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában