Sajtótájékoztató

2019.10.21. 15:47

MSZP: Ingyenes plakáthelyekre is szükség lenne

Az önkormányzati választás eredményének megkérdőjelezése nélkül a kampánynak volt néhány olyan jellemzője, amit feltétlenül szóvá kell tenni” – mondta Csabai Lászlóné, az MSZP megyei alelnöke.

Mint kifejtette: a választás idején az ellenzéki polgármesterjelölteknek és a pártok listavezetőinek nem volt alkalmuk a bemutatkozásra. Az ellenzéki jelöltek nem jutottak lehetőséghez a szolgáltatóknál, hogy a közterületen plakátokat helyezzenek el. A listaár ugyanis úgy megdrágult, hogy az az ellenzéknek megfizethetetlenné vált. Korábban soha nem fordult elő, hogy a polgármesteri hivatal valamelyik dolgozója beleavatkozott volna a választási kampányba. Ezek a jelenségek nem biztosították a választás esélyegyenlőségét. Azért, hogy a következő választásnál ne forduljon elő hasonló eset, javasoljuk a képviselőknek, hogy indítványozzák körzetenként néhány helyen a köztéri plakát kihelyezésének térítésmentes biztosítását”.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában