8 beruházást adtak át egyszerre!

2019.10.04. 13:09

Több beruházás is segíti a mindennapi életet

Állami támogatásból és saját forrásból sikerült felújítani az intézményeket.

A település arculatának meghatározó épülete lett az egészségház

Rendhagyó ünnepséget rendezett a napokban Gégény önkormányzata, ugyanis eddig még nem volt példa arra a településen, hogy egyszerre nyolc beruházást adjanak át az állami támogatásnak és a saját forrásnak köszönhetően. A képviselő-testület közel félmilliárd forint értékben olyan beruházásokat adott át, amelyek hozzájárulnak a ­község versenyképességéhez, népességmegtartó erejének növeléséhez.

Piac a helyi értékeknek

A modern és impozáns egészségház épületében kapott helyet a háziorvosi rendelő és a védőnői szolgálat, valamint kialakítottak a szakemberek egészséges- és betegvárót, továbbá szociális és egyéb helyiségeket. Az egészségügyi alapellátás új bútorokat és eszközöket is kapott.

A községi piac nyitott részében állították fel az elárusító­standokat, illetve megépült egy vizes-szociális blokk is a gombavizsgáló és az irodahelyiség mellett. A tervek szerint ez a helyszín szolgál majd a jövőben a falunapok és egyéb közösségi rendezvények helyszínéül. Megújult a régi művelődési ház épülete: új tetőhéjazatot és külső szigetelést kapott, továbbá újak váltották fel a fából készült régi kültéri nyílászárókat. Napelemeket, napkollektorokat szereltek a tetőre. Az általános iskola és tornaterem, az óvoda és bölcsőde, valamint a polgármesteri hivatal energetikai felújítása keretében valamennyi közigazgatási és közoktatási szerepet ellátó épületben korszerűsítették a villamos és fűtéshálózatot, kiépült a napelemes rendszer. A tornaterem épülete külső szigeteléssel és műanyag ablakokkal lett gazdagabb.

Korszerűbb konyha

Megújult az önkormányzati konyha, s a szakemberek beszereltek egy szellőztető­rendszert. A jövőben korszerű konyhatechnikai eszközök segítik majd az ételek elkészítését. A sportöltöző nemcsak belsőleg és külsőleg újult meg, hanem új tetőzetet is kapott, a pálya öntözőrendszerrel gyarapodott. A ravatalozó az elavult ablakai helyett műanyag nyílászárókat kapott. Az intézmények átadási ünnepségén beszédet mondott Zakor Ildikó polgármester és dr. Seszták Miklós, a térség országgyűlési képviselője, kormánybiztos, majd a kulturális műsort követően felavatták a beruházásokat.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában