szakképzési hét

2019.10.17. 07:07

Versengés a szakképzés hetén

A pályázók díjai mellett a Szakma Nagykövete elismeréseket is átadják.

Találj rá a benned rejlő tehetségre! – ez a szlogenje az idén a Szakképzés Európai Hetének, amelyhez a Nyíregyházi Szakképzési Centrum is csatlakozott. Három pályázatot is kiírtak, hogy minden korosztály találhasson kedvére valót.

Werkfilm és építőkocka

A pályaműveket valamennyi korosztály esetében október 14-én lehetett benyújtani, az eredményhirdetés pedig október 18-án 13 órakor lesz a szakképzési centrum kollégiumi klubjában. A záróeseményen a díjak mellett a Szakma Nagykövete elismeréseket is átadják.

Díjazott Birodalmi-hegesztők a tavalyi szakképzés hetén
Fotó: NYSZC

Az óvodás korosztálynak legóelemekből vagy más építőkockákból kellett robotot készíteniük, a legjobbak fotóját beküldők természetesen Lego-ajándékot kapnak. Az általános iskolás korosztály számára szóló felhívás ezzel szemben egy kicsit a múltba vezette vissza a gyerekeket.

A feladat szerint azt kellett bemutatni, hogyan látják nagyapáik szakmáját a mában. A pályamű lehetett rajz, fotó vagy montázs, a kiemelkedő teljesítményt itt is értékes nyereményekkel honorálják.

A legmagasabb szintű felkészültséget a középiskolás korosztálynak kiírt szakmai werkfilmpályázat követelte meg. Aki filmezni nem tud, akár montázs formájában is bemutathatta az iskolájára jellemző munkát.

KM

Ezek is érdekelhetik