Nézz körbe 360 fokban!

2019.11.18. 09:50

360 fokos videó: Kortárs műalkotások

Nem mindennapi gyűjteményt csodálhatnak meg az érdeklődők a Városi Galériában.

A kortárs ukrán képzőművészet remekeiből válogat a Kollár-gyűjtemény, melynek egy részét most a szabolcsi megyeszékhelyen is megcsodálhatják az érdeklődők. Szeptember végén a levéltári napok alkalmából a megyei levéltár első emeletén már bepillantást nyerhettek a művészetkedvelők a kiállítás anyagába, amely most a Városi Galériában kapott helyet.

– Amikor Kollár János mesélt nekem a gyűjteményéről, javasoltam neki, hogy mutassa be Nyíregyházán is ezeket a munkákat. Szeretnénk, ha itt is megtekinthetné a közönség, milyen képzőművészek alkotnak Ukrajnában, és milyen technikákkal dolgoznak – nyilatkozta a tárlat megnyitóján Gupalo Arkady, Ukrajna Nyíregyházi Konzulátusának vezetője.

– Körülbelül 70-80 műalkotás látható a kiállításon, a többségük festmény, de megtalálható közöttük néhány kisplasztika, fotó és grafika is – ismertette a gyűjteményt annak tulajdonosa, Kollár János. – Hat évet töltöttem diplomáciai pályafutásom során Kijevben, a nagykövetség vezető konzulja voltam, ekkor gyűjtöttem a képeket.

Kollár János a képek egy kisebb részét ajándékba kapta, de a legtöbbet vásárolta. A művek felkutatása során elsődleges szempontja az volt, hogy saját ízlésének megfelelőket válogathasson össze.

– Az ajándékok között vannak olyanok, melyeket magamtól nem választottam volna, de érdekes módon kiderült, hogy a látogatók egy része pont ezeket a műalkotásokat kedveli – jegyezte meg a gyűjtő.

A különleges kiállítást december 14-éig tekinthetik meg az érdeklődők.

Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”!

Még több 360 fokos videóért iratkozz fel a Hírek 360 YouTube-csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook-oldalát!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában