Csenger

2019.11.20. 17:30

Új, Makovecz-stílusú buszpályaudvar épülhet!

Elkülönített kormánytámogatásból épülhet meg az új, Makovecz-stílusú pályaudvar Csengerben.

Forrás: Illusztráció / KM-archív

Az országban először Csengerben épült meg járási tanuszoda, amit Orbán Viktor miniszterelnök személyesen adott át. Ez azért is volt fontos látogatás, mert akkor új buszpályaudvarra kértünk támogatást, amit megkaptunk. Összesen mintegy 250 millió forint értékű, Csengernek elkülönített kormánytámogatásból épül a régi vas-műszaki bolt helyén az új, Makovecz-stílusú pályaudvar – közölte Forján Zsolt, a város újraválasztott polgármestere a Csengeri Hírmondó legutóbbi számában.

Organikus stílus

A járási székhelyhez méltó buszpályaudvar különlegessége, hogy nemcsak az utazóközönségnek teremt 21. századi körülményeket, hanem különböző szolgáltatásoknak is otthont ad majd. Az épület terveiért Csernyus Lőrinc, Csenger főépítésze és társ­szervezőként Fridrik Mátyás felel. A település más középületeihez hasonlóan az organikus stílus jegyeit viselheti a leendő buszpályaudvar, tehát tökéletesen illeszkedik a város egyedi arculatához. Közvetlenül mellette egy szép parkot alakítanak ki, és egyúttal új parkolóhelyeket is létesítenek.

– Kiemelt célom, hogy a kormány támogatásával tovább fejlesszem a városban működő intézményrendszert, fenntartsam és minőségében emeljem a közszolgáltatások színvonalát, és megőrizzem a jóléti szolgáltatásokat, növeljem Csenger gazdasági erejét és körzetközponti szerepét – jegyezte meg Forján Zsolt.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában