Baktalórántháza

2019.11.08. 15:32

Újszülöttek Parkja a baktai kastélynál

A baktalórántházi önkormányzat és erdészet is támogatta az ötlet megvalósítását.

Életfát ültettek újszülött gyermekeknek Baktalórántházán, a Dégenfeld-kastély parkjában az elmúlt napokban. A helyi Keresztény Értelmiségiek Szövetsége, csatlakozva Ferenc pápa teremtésvédelmi felhívásához, kezdeményezte a helyi önkormányzatnál az Újszülöttek Parkjának a kialakítását. Ebben még támogatásra talált a Nyírerdő Zrt. Baktalórántházi Erdészeténél is, így 5 család, édesapa és édesanya ültethetett nemes hársfát gyermekének, majd ráhelyezték kislányuk, kisfiuk nemzeti színű névkártyáját. Orosz Zoltán parókus atya megáldotta és megszentelte az elültetett életfákat, a gyermekeket, a szülőket.

– Fontos és nélkülözhetetlen a család mint a társadalom pótolhatatlan, legkisebb sejtje. A gyermekek vállalásához, neveléséhez kellenek Mária-lelkületű édesanyák és családjukért felelősséget vállaló édesapák – mondta a KÉSZ helyi elnöke, ugyanakkor a Föld és a levegő tisztaságának megőrzésére, a környezettudatos életmód fontosságára is felhívta a figyelmet – írta lapunknak Némethné Csubák Éva.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában