do you speak

2019.11.06. 07:12

Visszatért az első nyelvi lektor

Tara McQuoid sok országban dolgozott már, de a magyarokhoz kötődik a legjobban.

2008 szeptemberében az akkori önkormányzat segítségével és támogatásával indult a magyar–angol két tanítási nyelvű oktatás a máriapócsi általános iskolában, ami napjainkban a Dudás Miklós Görögkatolikus Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola nevet viseli.

Az első nyelvi lektor, Tara McQuoid Kanadából érkezett. A fiatal, gyermekszerető tanárnő lelkesen, sok ötlettel tette emlékezetessé az intézményben töltött éveit. Két tanév után pedagógusi munkáját Dél-Koreában, Kínában, Oroszországban, majd Németországban folytatta. Az eltelt években is tartotta a kapcsolatot az intézménnyel, Magyar Jánosné angoltanárnővel és volt tanítványaival, több alkalommal meg is látogatta őket. Ezek a találkozások mindig újabb lehetőséget adtak az angol nyelv gyakorlására.

A közelmúltban negyedik alkalommal látogatott Máriapócsra Tara McQuoid. Magyar Jánosné Ilike tanárnő nagyszerű programokat szervezve hívta a régi diákokat, s ismertette meg a mostani tanítványokkal, valamint az idén Máriapócson dolgozó Renee Michelle Pucky nyelvi lektorral. Mint Tara elmondta, sok országban dolgozott már, de a magyarokhoz kötődik a legszorosabban.

Palóczy Tímea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában