cipősdoboznyi szeretet

2019.12.18. 11:30

Cipősdoboznyi segítség – mentőkutyákkal gyűjtenek a rászorulóknak

Hagyomány már, hogy az adventi forgatagban kicsik és nagyok ismerkedhetnek a Kelet-magyarországi Speciális Mentő Egyesület tagjaival és négylábú társaikkal.

Fotó: Mate Janos

Hagyomány már, hogy az adventi forgatagban kicsik és nagyok ismerkedhetnek a Kelet-magyarországi Speciális Mentő Egyesület tagjaival és négylábú társaikkal. Az idén már 16. alkalommal várják az speciális mentők a cipősdoboznyi ajándékokat a város karácsonyfája mellett található faházban délutánonként öttől hétig. Ebben az időben minden nap

a téren „teljesít szolgálatot” az egyesület néhány mentőkutyája is, velük és vezetőikkel is találkozhatnak az érdeklődők.

Az ebek jól bírják a gyerekek szeretgetését, simogatását – nem csoda, legtöbbjük már rutinos, évek óta jár a forgatagba – néhány jutalomfalat ellenében egyéni produkciókkal is szórakoztatják a gyerekeket.

Egyre több a felajánlás

A Baptista Szeretetszolgálat, „Adj egy cipősdoboznyi szeretetet” – akciójához minden évben csatlakozik a Kelet- magyarországi Speciális Mentő Egyesület. Aki szeretné szebbé tenni a gyermekek karácsonyát, ruhát, cipőt, játékot konzervet adhat, a szervezők azt kérik, a dobozra mindenképpen írják rá, hogy milyen korú gyermeknek szánják.

A tapasztalatok alapján a szervezők arra kérik az adományozókat, hogy aki nem használt dolgokat szeretne a dobozba tenni, hanem újakat vásárol, az nagyobb gyerekek számára hasznos tárgyakat szerezzen be, például kozmetikai szereket, vagy írószert, tollat, radírt, iskolában hasznos dolgokat.

Jó hír, hogy a szervezők tapasztalata szerint évről-évre több doboz gyűl össze, egyre többen többet szeretnének segíteni.

Szombatig várják a dobozokat

December 21-ig várják a speciális mentők a felajánlásokat a Kossuth téren, ezt követően azonnal eljuttatják a dobozokat a rászoruló családoknak, akiknek így remélhetőleg szebb lehet az idei karácsony.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában