kollégium, focipálya

2019.12.31. 09:00

Hatszázmillió jut Csengernek

Főleg a középiskolai kollégium felújítására fordítják a pályázaton elnyert támogatási összeget.

A Magyar Közlöny legfrissebb, december 27-én megjelent számában olvasható, hogy pozitívan bírálták el többek között a csengeriek pályázatát is, így 600 millió forintos kormánytámogatásban részesültek.

Korszerű körülmények

– Mielőtt bárki azt hinné, hogy ezt az összeget kizárólag egy nagyméretű műfüves labdarúgópálya építésére fordítaná a klubunk, nyomatékosítom: erről szó sincs! Az elnyert összeg nagyobb részét a város középiskolai kollégiumának felújítására fordítjuk.

– Nagyon ráfér már az ingatlanra, hogy korszerű körülmények között éljenek benne a diákok, hiszen évtizedek óta nem nyúltak az épülethez. Köszönettel tartozunk a kormánynak, Kovács Sándor országgyűlési képviselőnek és Forján Zsolt polgármesternek is, hiszen ez egy újabb jelentős előrelépés lehet településünk történetében – fogalmazott dr. Komlódy Miklós alpolgármester, a Csengeri Futball Club elnöke.

– Az esetünkben sem kerül többe egy labdarúgópálya megépítése, mint bárhol másutt. A komplexumunkban jelenleg két nagy füves pálya található, és a korábbi, 225 millió forintos támogatásnak köszönhetően a centerfelület mellett fedett lelátó és 200 méteres rekortán létesült, és parkoló épült.

Ezenkívül teniszpálya és szabadtéri kondipark, valamint egy kicsi műfüves pálya is része a csengeri sportlétesítmény-együttesnek.

A közelben fedett és nyitott uszoda vehető igénybe. Tehát aki sportolni szeretne, kedvére választhat a lehetőségek közül.

LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában