Kisvárda

2019.12.18. 16:00

Időutazás a járásbíróságon

Utolsó vidéki helyszínére érkezett a Nyíregyházi Törvényszék és a Kelet-Magyarország közös kiállítása.

Forrás: Bíróság

A Relikviák tárlat a Kisvárdai Járásbíróság második emeletén január 7-éig enged bepillantást a megye igazságszolgáltatásának elmúlt 120 évébe.

– Ma a digitális bíróság korát éljük, de fontos ismerni a múltunkat, ápolni hagyományainkat, tisztelni elődeinket s büszkének lenni az elért eredményekre – fogalmazott a keddi megnyitón Kapinné dr. Farkas Gyöngyi. A Kisvárdai Járásbíróság elnöke a tablókon megjelenített tárgyi, építészeti emlékekről azt mondta, nemcsak idő­utazásra viszik a látogatót, de jelentik egyben bíróságaink örökségét is. Alapot, amit a múltban tettek le, s amelyre építkezhetnek a jelenben és a jövőben, hiszen ezek elválaszthatatlanul összefonódnak a bírói hivatásban is.

Egyedülálló tárlat

– A jog területén dolgozók és szerkesztőségünk számára a legfontosabb küldetés a szolgálat, a bíróságok igazságot szolgáltatnak, mi pedig az ezekről szóló információkat juttatjuk el olvasóinkhoz már 75 éve. Az ítélkezéssel kapcsolatos hírek kiemelt figyelmet kaptak a múltban, és kapnak a jelenben is – mondta a megyei napilap főszerkesztője. Nyéki Zsolt hangsúlyozta, a múltat bemutatni különleges vállalkozás, ezért is volt öröm, hogy a kölcsönös tiszteleten és kiváló partnerségen alapuló közös munka eredményeként egy egyedülálló tárlaton ismerhetik meg az érdeklődők a megye bíróságainak több mint egy évszázadát.

A múltat idéző ereklyék másik csoportjából berendezett kiállítási sarok és vitrinek a Nyíregyházi Törvényszék Bocskai utcai épületének II. emeletén láthatóak.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában