Rászoruló Hallgatókért Közalapítvány

2019.12.14. 15:12

Jól jön a segítség a folytatáshoz

Huszonhét nyíregyházi egyetemista tanulmányait segítheti a következő félévben a Rászoruló Hallgatókért Közalapítvány. A kuratórium szombaton a városházán nyújtotta át a fiataloknak a támogatást, amiről elsősorban a hallgatók tanulmányi eredményei alapján döntenek, de az elmúlt években a rászorultság mellett az is szempont volt, hogy elsősorban azokat támogassák, akik a megyeszékhelyen képzelik el jövőjüket – emelte ki dr. Kovács Zoltán, a kuratórium elnöke.

Fotó: @DODO FERENC

– Az utazási költségeimre fogom költeni az elnyert összeget, jön a vizsgaidőszak és a vizsgák miatt sokat fogok átjárni Debrecenbe – mondta Racskó Márk. A fiatalember biotechnológiát tanul mesterképzésen, nemcsak az alapítványhoz pályázott, más ösztöndíj-támogatási formát is igénybe szokott venni, mint mondja, jól jön a hozzájárulás az egyetemi költségekhez.

 

– Nyíregyháza önkormányzata fontosnak tartja, hogy anyagilag is a fiatalok mellett álljon, ezért vezette be a kelengyetámogatást, de segíti a lakhatást is, illetve a Bursa Hungarica pályázaton is szép ösztöndíjakat kaphatnak a jól teljesítő diákok. A rászoruló hallgatók támogatását minden évben saját forrásból állja az önkormányzat, az adóbevételeinkből különítettünk el 1 millió 350 ezer forintot a 27 hallgató második félévére – hallhatták a jelenlévők Jászai Menyhérttől, Nyíregyháza alpolgármesterétől, aki sok sikert kívánt a vizsgaidőszakra az egyetemistáknak.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában