SZC karácsony

2019.12.11. 17:30

Karácsonyfa művészi kivitelben (fotók)

Első alkalommal rendezték meg a Nyíregyházi Szakképzési Centrum Innovatív Karácsonyát az intézmény Digitális Közösségi Alkotóműhelyében.

Fotó:

A Nyíregyházi Szakképzési Centrum átfogó fejlesztése pályázatba bevont 15 osztály tanulói a saját szakmájukra jellemző díszeket készítettek. A különleges karácsonyfára felkerülő dekorációk fából, fémből, gipszből, ízletes süteményekből, illetve a modern technológia felhasználásával, 3D nyomtatóval készültek.

Az alkotóműhely közel kétméteres, hópelyhekkel ékesített karácsonyfájának ünnepi díszbe öltöztetéséről Kukta Nikoletta, a Nyíregyházi Szakképzési Centrum vállalati kapcsolattartója számolt be lapunknak, s elmondta: az egyedülálló karácsonyfát a műhely munkatársai tervezték és lézervágóval vágták ki rétegelt lemezből.

Változatos programok

‒ Az elkészített díszeket a 15 osztályt képviselő tanulók tették fel a fára, majd a karácsonyi jelkép szépítése után kézműves foglalkozásokon vehettek részt. A rendezvényre ellátogató diákok megismerkedhetnek a műhely fa- és fémmegmunkáló, illetve varrószekciójával, továbbá a Zay diákjainak köszönhetően azt is megtanulhatták, hogyan lássák el az ünnepi időszakban előforduló kisebb égési sérüléseket – ismertette az Innovatív Karácsony programkavalkádját Kukta Nikoletta.

A műhelylátogatásokon túl mézeskalács-díszítés, karácsonyi szalvétahajtogatás és még egy takarítórobot is várta az érdeklődőket – ez utóbbi segítségével az ünnepek utáni rendrakáshoz gyűjthettek ötleteket a résztvevők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában