Ezt látni kell!

2019.12.23. 12:31

Megnyílt a Pillangók erdeje Nyíregyházán!

A Nyíregyházi Állatpark Zöld piramisában karácsonyi meglepetések várják a téli szünetben a gyermekeket.

Forrás: Nyíregyházi Állatpark

Színpompás élményekkel gazdagodnak, akik ellátogatnak a karácsonyi szünetben a Nyíregyházi Állatparkba, hiszen több mint száz pillangóbáb érkezett az ország leglátogatottabb vidéki turisztikai látványosságába.

A kikelés után akár tenyérnyi nagyságú állatok, báb állapotban érkeztek s egy speciális bábszekrényben, megfelelő hőmérséklet és páratartalom mellett kelnek ki.

A lepkebábok nagysága és mérete fajonként változik s megjelenésük leginkább valamilyen növényi részre hasonlít, hiszen ez segít megtéveszteni a számukra veszélyt jelentő ragadozókat.

A bábból kikelő, röpképes kifejlett imágók folyamatosan kerülnek be a trópusi klímájú bemutatótérbe, ahol energiában gazdag táplálékon, nektáron és édes gyümölcsök nedvein élnek.

A számukra kialakított „Pillangó erdőben” vendégeink is besétálhatnak közéjük, ahol testközelből csodálhatják meg a „törékeny” állatokat, repülés vagy táplálkozás közben.

Ráadásul a vállalkozó kedvű gyerekek és felnőtt kísérőik különleges pillangószárnyakat viselhetnek a Zöld piramisban töltött idő alatt.

- Nyíregyházi Állatpark -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában