az év vállalkozója

2019.12.10. 14:00

Nyíregyházi elismerés a gálán

Soltész Attila Év Vállalkozója díjat vehetett át a fővárosban.

– A gazdaság sikerei örvendetesek, de a mostani növekedési ütem további fenntartásáért most kell döntéseket hozni – hangzott el az idei Vállalkozók Napja rendezvényén a Müpában. Tolnay Tibor VOSZ-elnök, valamint Varga Mihály pénzügyminiszter egyetértettek abban, hogy a gazdaság növekedése kedvező, de a hatékonyság növelése érdekében további párbeszédre, adócsökkentésre és az adminisztrációs terhek mérséklésére van szükség. A gálán kiosztották az Év Vállalkozója díjakat is, Soltész Attila, a nyíregyházi 4S-2000 Kft. ügyvezetője is átvehette a rangos szakmai elismerést.

Több mint száz dolgozó

A 4S-2000 Kft. száz százalékban magyar tulajdonú, 110 dolgozót foglalkoztató gépipari cég Nyíregyházán. A közel húszéves múltra visszatekintő középvállalat 3800 négyzetméteren több mint 100 fémforgácsoló géppel dolgozik – köztük a legmodernebb CNC öttengelyes megmunkálóközpontokkal.

A vállalat fő tevékenységi köre a gépalkatrész- és gépgyártás, fémmegmunkálás, célgépek, szerszámok, egyedi gépek tervezése és gyártása. Nagy pontosságú, bonyolult néhány milliméteres alkatrésztől a három méterszer egy méteres befoglaló méretű gépalkatrészig egyedi és sorozatgyártást valósít meg, emellett komplett gépek gyártását, összeszerelését is végzi. A 4S-2000 Kft. gyártotta termékek 95 százaléka európai uniós országokba kerül közvetlen vagy közvetett export formájában.

Családi vállalkozás

– Az idén huszonöt éves a vállalkozásunk, amely a régi Mezőgép területéről indult, a testvéremmel vagyunk a 110 dolgozót foglalkoztató cég tulajdonosai – mondta el lapunknak Soltész Attila, aki szerint azért is kaphatta meg az elismerést, mert a vállalkozás egyre több innovatív megoldást épít be a gépalkatrészgyártásba, ahogy igyekeznek megfelelni az ipar 4.0 elvárásainak is.

A duális képzés keretében együtt­működnek a Nyíregyházi Egyetemmel, a Nyíregyházi Szakképzési Centrummal karöltve pedig a szak- és a felnőttképzésből is kiveszik a részüket.

– Nagy élmény volt részt venni a fővárosi rendezvényen, büszke vagyok a díjra – fogalmazott lapunknak Soltész Attila, a nyíregyházi 4S-2000 Kft. tulajdonosa.

TG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában