Maradandót alkottak

2019.12.13. 15:58

Öt új portré a kórház éremfalán

A korábbi igazgatók, főigazgatók előtt tisztelegtek a Jósa András Oktatókórházban.

Dr. Adorján Gusztáv, dr. Vancsó Ágnes, dr. Séra Gyula, dr. Pintérné dr. Gönczi Ágnes és dr. Szegedi János az éremfal előtt

Fotó: Dodó Ferenc

Ünneplőkkel telt meg csütörtökön a sebészeti tömb földszintje, ahol egy fehér lepellel letakart fal jelezte, ez egy különleges nap és alkalom.

– Ha nem ismerjük és tiszteljük a múltunkat, akkor nem tudunk a jövőben sem gondolkodni – fogalmazott dr. Adorján Gusztáv, a megyei kórházak főigazgatója, aki szerint a fennállásának 120. évfordulóját az idén ünneplő Jósa András Oktatókórház nem zárhatná méltóbb módon az évet annál, mint hogy a kórház életében az elmúlt 30 évben meghatározó igazgatók és főigazgatók előtt tisztelegnek.

Maradandót alkottak

A kórház éremfalán az egészségügyi intézmény legnagyobb személyiségeinek a portréja látható, melyre felkerült dr. Séra Gyula, dr. Pintérné dr. Gönczi Ágnes, dr. Pikó Károly, dr. Vancsó Ágnes és dr. Szegedi János bronzból készült arcképe is.

– Munkájukkal maradandót alkottak, alakították intézményünk történetét, szakmai fejlődését. Ők mertek nagyot álmodni, amit az utókornak sikerült megvalósítani. Bízunk benne, hogy a mi álmainkat is lesz, aki végigviszi. Elődeink olyan szakmai alapot helyeztek el, amire építkezhetünk, aminek eredményeként az oktatókórház folyamatosan fejlődve ma kiváló szakemberekkel, modern infrastruktúrával és eszközparkkal szolgálhatja a betegeket – mondta a főigazgató.

A teljesség igénye nélkül ennek az öt vezetőnek a vezetése alatt indult el az onkológiai ellátás, a labordiagnosztika és a radiológia fejlődése, épült meg a Kardiovaszkuláris Centrum (CVC), újult meg a patológia, elkezdődött a Tömbkórház projekt, elkészült az egységes minőségirányítási rendszer, létrejött a megyei kórházcsoport, mely az ország legnagyobb integrált egészségügyi intézménye.

Az ünnepeltek – a tavaly elhunyt dr. Pikó Károly már nem lehetett itt – pedig arról beszéltek, hogy megtiszteltetés számukra, hogy az éremfalra felkerülhetett a portréjuk. Büszkék arra, hogy ebben a kórházban dolgoztak, dolgozhattak, az elért sikerekre, hiszen az a példaértékű csapatmunka eredménye.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában