Megdobbantak a szívek

2019.12.08. 14:00

Segítsünk közösen a három kislányát egyedül nevelő édesapának!

A család támogatóit arra kérjük, szerkesztőségünkbe (Nyíregyháza, Dózsa Gy. u. 4-6.) juttassák el felajánlásaikat!

Kicsi, nagy, középső. A három életvidám grácia

Fotó: Pusztai Sándor

Örömmel vettük, hogy miután csütörtökön bemutattuk olvasóinknak a Sondor családot, már másnap megcsörrentek a telefonvonalak, és többen is jelentkeztek, hogy segíteni szeretnének. Ki efelől, ki pedig afelől érdeklődött, ami arra is jó volt, hogy aznap este újra szó eshetett az apával az éppen vacsorához készülő lányokról, és hallhattuk Heni, a legkisebbik csilingelő hangját, még ha csupán a telefonvonalon keresztül is. Színezésből pattant fel, és nagy izgalommal mesélte, hogy belopózott ablakuk alá a Mikulás – talán a mosodabeli? –, és miközben a jó öreg a csomagokkal babrált a párkányon, megijesztette az apukájukat. – Nekem radírt is hozott, pont arra volt szükségem – újságolta a mindenért hálás apróság.

Mindenféle segítség elkél

Többen érdeklődtek az angyalkák paraméterei – magasság, cipő- és ruhaméret – felől, ezeket most lapunkban is közzétesszük, és aki azt kéri, az édesapa számlaszámát is örömmel megadjuk. Ahol ugyanis a családi pótlék és a kemény küzdelmek árán kiharcolt 13 ezer forint (!) – ennyit ítélt meg a magyar bíróság három kislány után, mivel az anya éppen terhes lett – a rendszeres jövedelem, ott hálával köszönnek meg minden segítséget. Boldogan tapasztaltuk, hogy magántermészetű és intézményi felajánlás is érkezett. Már szerkesztőségünkben vannak a megyei könyvtár mesekönyvei, úgy tudjuk, a nyírbátori mentőállomás is komoly felajánlással állt elő. Segítőink ne feledjék, a Sondor családnak szánt ajándékokat december 19-éig fogadjuk szerkesztőségünkben.

Aminek örülnének

Amit a lányok méreteiről tudunk:

Henrietta: 6 éves, cipőmérete 28-29, 112 centiméter magas, szeme színe barna, ruhamérete 116-122

Cintia: 8 éves, cipőmérete 29-30, 118-120 centiméter magas, szeme színe kék, ruhamérete 122-128

Nikoletta: májusban tölti a 10 évet, cipőmérete 30-31, 125-130 centiméter magas, szeme színe barna, ruhamérete 128-134

Imádnak rajzolni, színezni, olvasni, kirándulni, nem válogatósak az étkezésben, mindenük a mozgás, így a korcsolyázási, kerékpározási lehetőségnek mindhárman örülnének.

MJ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában