Kelet-retro

2019.12.14. 08:00

Tömeges baleset Túrricse és Tisztaberek között

Felidézzük, miről számolt be a Kelet-Magyarország 50 évvel ezelőtt ezen a napon.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

1969. december 14., vasárnap

Gazdagodik a sóstói skanzen

Két érdekes épületet szállítanak decemberben a sóstói szabadtéri falumúzeumba. Az egyik a nyírlugosi szénatároló, a másik az országban egyedülálló ritkaságnak számító jánkmajtisi parasztház, melyet Hadik András huszárkapitány építtetett a XVIII. században.

Tömeges baleset Túrricse és Tisztaberek között

Súlyos, tömeges baleset történt december 12-én este Túrricse és Tisztaberek között. A zajtai keverőtelep nyolc dolgozóját szállította a Gabonafelvásárló és Feldolgozó Vállalat gépkocsijával B. J. gépkocsivezető. Út közben B. cigarettára szándékozott gyújtani és figyelmetlensége következtében a mintegy 40 kilométeres sebességgel haladó gépkocsival teljesen letért az út jobb oldalára, egy fának hajtott, majd az út menti árokba borult.

A baleset következtében a gépkocsi rakfelületén utazó személyek közül egy meghalt, további négy nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A gépkocsivezető az orvosi igazolás szerint enyhén ittas állapotban volt. A rendőrség őrizetbe vette, a nyomozást folytatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában