Nyíregyháza

2019.12.03. 12:35

Újabb zelkes sikerek születtek

Az országos csapatversenyben az előkelő negyedik helyen végzett a Zelk csapata.

Forrás: Heinrich László

Évek óta halmozza a sikereket a nyíregyházi Zelk Zoltán Angol és Német Kéttannyelvű Tagintézmény az országos német nyelvi vetélkedéseken. Ezúttal Miskolcon rendezték meg a két tannyelvű iskolák országos németversenyét, ahol a felső tagozatos diákok képviselték az iskolát.

Eredmények

Csapatverseny: 4. helyen végzett a Zelk csapata (Komlósi Flóra, Farkas Tünde, Kajdy Attila, Szakács Laura) 5. évfolyam: 1. Vancsik Ádám, 3. Dankó Rajmond, 9. Trencsényi Zoltán 6. évfolyam: 2. Bagaméry-Szalay Agapé, 4. Veze-Szabó Levente, Trakperger Benedek 7. évfolyam: 3. Barna Dániel, 4. Takács Nóra, 7. Ecsedi Anna 8. évfolyam: 6. Busák Dorka, Fügedi Emese, 9. Fazekas Patrik A felkészítő tanárok: Jeney Béláné, Morauszkyné Gégény Éva, Molnár Márta, Tóthné Szkróbó Anita.

– Kizárólag azok a válogatott, legjobb diákok indultak el ezen a megmérettetésen, akik a saját két tannyelvű iskolájukban egy előzetes szűrésen már átmentek – mondta el lapunknak Medve Róbert tagintézmény-vezető.

– Minden évfolyam versenyén összesen huszonnégyen vettek részt, ami azt is jelenti, hogy iskolánként maximum hárman mérettették meg magukat. Büszkén mondhatom, hogy a Zelk tanulói nagyon szépen szerepeltek. Minden tanulónk a legjobb tízben végzett, négyen pedig dobogós helyen zártak. A csapatversenyben ugyancsak remekeltek, hiszen az előkelő ­negyedik helyet szerezte meg a Zelk csapata. Az ötödikes Vancsik Ádám még egy or­szágos bajnoki címet is elnyert.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában