megelőzés

2019.12.10. 09:31

Vállvetve a kábítószer ellen

A BRFK a kábítószer elleni harcban ismert emberekkel népszerűsítette új programját.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési szakemberei a főváros valamennyi középiskolájába szeretnék eljuttatni azt a projektet, amely a droghasználat veszélyeire igyekszik felhívni a figyelmet. Először a szülőket szólították meg: kétszáz iskolában eddig 11 ezer szülőnek tartottak film­vetítést.

Elrettentő példa

A prevenciós kisfilmben ismert emberek is aktív szerepet vállaltak, többek között dr. Zacher Gábor toxikológus és Szabó Győző is. A projekt népszerűsítésére rendezett találkozón a nyírbátori születésű színész elmondta: tíz év heroinozás után pontosan tudja, mekkora gondot jelent a kábítószer-használat, illetve hisz abban, hogy a prevenciós kisfilm hatásos lett, és néhány jelenettel az érzelmekre hatva sokkolják a szülőket.

A színész Toxikoma címmel könyvet is írt életének arról az időszakáról, amikor súlyos drogproblémákkal küzdött, illetve arról, hogyan sikerül legyőznie függőségét.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában