feladta a harcot

2019.12.12. 11:05

Videó – sötét jelzőlámpák a belváros legforgalmasabb csomópontjában (frissítve: újra működik a lámpa)

Csütörtök reggel hibásodtak meg a jelzőlámpák a Mártírok terén.

Fotó: Máté János

Frissítés 13:00

A debreceni szakemberek sikeresen elhárították a hibát.

„Elpukkant” a kábel

– Kábelmeghibásodás okozta a zavart. Az „elpukkant” kábelt ki kellett ásni, ezt a debreceni Zöldfény Kft. munkatársai végezték el. Csütörtökön fél egykor már újra működtek a jelzőlámpák a Kelet Áruháznál – reagált megkeresésünkre Bordás Béla városgondnok. – Szerencsére baleset nem történt ez idő alatt. Az átmeneti helyzetben a KRESZ előírásai voltak a mérvadóak, és a gyalogosok elsőbbséget élveztek az átkelésnél.

Bejelentésre ment ki a rendőrség

A javítási és/vagy a karbantartási munkálatokat végző szervezet az illetékes rendőri szerv felé előzetes jelzéssel élhet, és azzal egy időben kérheti a forgalom segítését rendőri erővel adott helyen és időszakban.

Amennyiben ilyen jelzés, kérés előzetesen nem érkezik, de a forgalom fennakadásának tényéről bejelentés érkezik a rendőrséghez, a rendőrök haladéktalanul a helyszínre mennek és meggyőződnek arról, hogy a forgalmi helyzet igényel-e beavatkozást a részükről, vagy sem. Indokolt esetben a szükséges ideig és mértékben beavatkoznak, irányítják a forgalmat.

A csütörtöki napon történt esettel összefüggésben előzetes jelzést nem kaptunk, időközben érkezett bejelentés, azt követően kollégáink haladéktalanul a helyszínre mentek – közölte dr. Fedor Rita r. őrnagy, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr- főkapitányság sajtószóvivője.

Frissítés 12:31

Olvasóink jelzései szerint ismét működnek a lámpák a kereszteződésben.

Kaotikus jelenetek a voltak belvárosban

Csütörtök reggel óta sötétek a jelzőlámpák Nyíregyházán a Mártírok terén ( a piros háznál). A város egyik legforgalmasabb csomópontjában lelassult a közlekedés, akadályozzák egymást a csomópont közepében ragadó autók, a bizonytalankodó gyalogosok.

Délelőtt rendőri irányítás nem volt a helyszínen az autósok sem tudták, kinek van elsőbbsége, illetve a gyalogosok sem mertek lelépni az úttestre, a biztonságos közlekedés érdekében a délutáni csúcsig célszerű lenne megjavítani a lámpákat – mondták az arra közlekedők.

A délelőtt folyamán a Debrecenből érkező szakemberek a hiba helyét nehezen tudták beazonosítani, elmondásuk szerint az 1985-ben kábelezett szerkezet vezetékeinek föld alatti részeihez – mivel nincsenek becsövezve–, csak az úttest felbontásával lehet hozzáférni, így valószínűleg hosszabb ideig tarthat a hiba elhárítása.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában