Kelet-retro

2020.01.29. 17:30

Ladával hajtott a hullámsírba egy terhes asszony a rakamazi strandnál

Felidézzük, miről számolt be a Kelet-Magyarország 70, 60 és 30 évvel ezelőtt ezen a napon.

1950. január 29., vasárnap

Dicséretet kaptak a nyíregyházi faluvillamosító brigádok

Komoly és eredményes munkát végeztek a hároméves terv folyamán a nyíregyházi Villanytelep faluvillamosító brigádjai, munkaversenyben törnek előre, hogy minél több dolgozó házába vigyék el a kultúrát, műveltséget elősegítő fényt.

A hároméves tervben 24 községet villamosítottak, s ezen kívül még nyolc gépállomást. Jó munkájuk elismeréseképpen dicséretet kaptak a vállalat budapesti központjától – az országban ezek a faluvillamosító brigádok végezték a legjobb munkát.

Örömmel és szeretettel köszöntik ez alkalomból is a brigád tagjait a falu dolgozói is mindenütt, ahol már fény jelzi útjukat. Az ötéves terv végén nem lesz az országban falu, ahol ne gyulladnának ki a villanylámpák, 1950-ben csupán Szabolcs-Szatmárban 35 község villamosítását írja elő a terv.

1960. január 29., péntek

Csengeri utcarészlet

1990. január 29., hétfő

Ladával hajtott a hullámsírba egy terhes asszony a rakamazi strandnál

A Tiszába hajtott Ladájával egy 35 éves asszony január 22-én délelőtt. Az eddigi adatok szerint a 3. gyerekét váró tarcali asszony a rakamazi strand közelében öngyilkos lett. „A rakamazi régi strandnál rendőrök, tűzoltók vártak bennünket. Láttuk a kocsi víz felé vezető nyomat, a jelek szerint a Lada gyorsan ment” – közölte az MHSZ búvárszakosztályának vezetője.

„A kocsi a víz szélétől 40 méterre lehetett, 4-5 méter mélyen. A tűzoltók drótkötelét a vonóhorogra erősítették; a Lada a mederben kerekeivel felfelé állt, s a partig így húzták. Ekkor csörlőkkel a kerekeire állították, mert különben a jármű belseje megtelt volna iszappal. A halott nő az autóban volt. Mielőtt a folyóba hajtott volna, testét pokrócba csavarta. Csak a keze látszott ki.”

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában