folytatódik a fejlesztés

2020.01.24. 11:51

Milliárdos beruházás a föld alatt

Tovább folytatódnak Nyíregyházán a csapadékvíz-elvezetési rekonstrukciós munkálatok.

Fotó:

Lassan, de tudatosan építkezve beérik „a föld alatti mozgalom” gyümölcse. Dr. Kovács Ferenc polgármester pénteki sajtótájékoztatóján megjegyezte, hogy „ez az a beruházás, ami nem látványos, nincs benne showelem, ugyanakkor nagyon fontos, mert sok ezer ember életkörülményeit javítja jelentősen”.

Záportározók épültek

A megyeszékhely önkormányzata bruttó 1,036 milliárd forint összegű, száz százalékos, vissza nem térítendő támogatást nyert egy olyan pályázaton, melynek célja a belterületi csapadékvíz-elvezetési rendszer fejlesztése, a környezetbiztonság növelése, a környezeti állapot javítása.

– Bennem még élénken él az az időszak, amikor polgármesternek választottak 2010 végén. Gondolom, sokan emlékeznek arra, hogy milyen volt a belvízhelyzet Nyíregyházán!? Végig jártam az érintett területeket, és főleg Kistelekiszőlőn és Borbányán közel kétszáz ingatlan volt komoly veszélyben.

Elkészült egy alapos koncepció, és tudtuk, hogy ez egy hosszú távú folyamat lesz.

Az egyik legszembetűnőbb újítás a bujtosi városligetben elkészített két záportározó volt

– mondta dr. Kovács Ferenc, aki kiemelte, hogy amióta saját forrásból járdákat, utakat építenek és újítanak fel, azzal párhuzamosan a csapadékvíz-elvezetésre is megoldást találtak azokon a helyeken.

A szóban forgó, milliárdos pályázatban elkészült több projektelem a Nyulastói csatornánál, az Alma utcánál és a Kökény utcánál. A fejlesztések folytatódnak a Csemete utcánál, a Nyulastói csatornánál és az Igrice főfolyás Berenát utcához közeli szakaszánál. Az időjárás függvényében haladhatnak a munkálatokkal, a kivitelezések várható befejezése ez év augusztusa.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában