Nyíregyháza

2020.01.21. 17:30

Pincétől a padlásig megújult a Kölyökvár épülete

A felújítás a végéhez közeledik, nem kell sokat várni a műszaki átadásig.

Fotó:

Hamarosan befejeződik Nyíregyháza egyik ikonikus épületének, a Kölyökvárnak a renoválása. A felújítási munkát pályázati forrásból finanszírozta a város, a Nyíregyháza 3 közösségi színterének infrastrukturális fejlesztése projektben.

Dr. Adorján Gusztáv, önkormányzati képviselő elmondta, ugyanebben a fejlesztési csomagban a Kölyökvár, az Alvégesi Művelődési Ház és a Robinson-domb szerepelt.,

A mintegy 270 millió forintos összköltségvetésű projektben a Kölyökvárra összesen 230 millió forintot költöttek, ehhez a fejlesztéshez a város saját büdzséből is hozzátett. Az 1929-ben emelt épületben megerősítették a födémszerkezetet, vadonatújak a tetőfedő elemek, kicserélték a nyílászárókat, korszerűsítették a fűtésrendszert.

Mivel korábban többször is beázott az épület, a pince, nedvesedett a fal, a hibákat kijavították, kifestettek és leszigetelték az immár akadálymentes épületet.

Egy régi vágy teljesült

A sajtónyilvános helyszíni bejárást kedden tartották, ahol dr. Adorján Gusztáv elmondta: a felújítás a végéhez közeledik, a műszaki átadásra már csak néhány napot kell várni.

‒ A táncteremben úgynevezett sportpadlót helyeztek el, itt tornászoknak, néptáncosoknak nyílik lehetőség a gyakorlásra. A felújításnak köszönhetően most már kellemes meleg van mindenhol, jöhetnek gyakorolni a csoportok – tette hozzá.

– Nagyon fontos, hogy a felújítás során gondoltunk a mozgáskorlátozottakra is, egy liftet helyeztünk el a hátsó bejárathoz, amely megkönnyíti számukra a bejutást.

A pincétől a padlásig a vizesblokkokat is felújították, a mozgáskorlátozottaknak speciális mosdókat alakítottak ki az épületben – részletezte a felújítás további elemeit az önkormányzati képviselő, majd hozzáfűzte: mindig is sokan jártak ide, reméljük a kulturális élet egy üde színfoltja marad a Kölyökvár, a belváros szívében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában