Nagykállótól Fehérgyarmatig

2020.02.21. 11:03

300 millió forintos fejlesztés fejeződött be a megyei kórház telephelyein

A Szabolcs-Szatmár-Bereg-Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház (SZSZBMK) öt telephelyén összesen több mint háromszázmillió forintból korszerűsítették egy pályázati program segítségével a fizioterápiás járóbeteg-szakellátást. Az infrastrukturális fejlesztések és felújítások mellett új eszközöket is beszereztek.

Fotós: Mate Janos

Akadálymentesen

Az SZSZBMK legnagyobb betegforgalmú telephelye a nyíregyházi Jósa András Oktatókórház, ahol 261 járóbeteg-szakrendelés működik.

A Bocskai út felőli főbejáraton a legnagyobb a betegforgalom, hiszen a szakrendeléseknek a jelentős része ebben az épületben található, valamint a helyi és a vidéki autóbuszjáratok megállói is a főbejárat közelében találhatók, ami további átmenő forgalmat jelent.

Korábban már több alkalommal is felmerült az igény, hogy az SZTK épületét akadálymentesítsék. A mostani programnak köszönhetően ezt is sikerült megoldani.

Eddig a szakrendelő főbejárata felől érkező mozgáskorlátozott betegek csak több száz méteres kerülő úton tudták a betegellátó helyeket megközelíteni. A mostani pályázat keretében azonban egy akadálymentes bejárat épült a Bocskai úti épület előkertjében, amelynek köszönhetően mostantól közvetlenül a szakrendelőkhöz tudnak eljutni a mozgásukban korlátozott betegek. Az épület bejárati aulájába automata fotocellás ajtón keresztül lehet eljutni egy 1,8 méteres szintkülönbséget áthidaló akadálymentes rámpához.

– Az infrastrukturális fejlesztéseknek és az eszközbeszerzéseknek köszönhetően valamennyi telephelyünkön jelentősen javul a betegbiztonság, a páciensek komfortérzete, elégedettsége – mondta a szerdai bejáráson dr. Adorján Gusztáv, a megyei kórházak főigazgatója. – Az új fizioterápiás eljárások bevezetéséhez is adottak a szükséges feltételek – tette hozzá.

Eszközbeszerzések

A megyei kórház három telephelyén elvégezték a meglévő épületek korszerűsítését, felújítását és átalakítását. Fehérgyarmaton a járóbeteg-szakrendelő előtere újult meg, és klimatizálták a fizioterápiás szakrendelőket. Mátészalkán fizioterápiás helyiséget alakítottak ki.

A nyíregyházi SZTK földszintje szinte teljes felújításon esett át. Az első emeleten fizioterápiás helyiséget alakítottak ki, a sebészeti tömbben és a szülészet-nőgyógyászati épületben felújították a fizioterápiás helyiséget.

A kórházi ellátást kiváltó vagy lerövidítő szolgáltatások biztosítására összesen 211 nagy és kis értékű eszközt vásároltak, ebből Nyíregyháza 65, Nagykálló 7, Mátészalka 95, Fehérgyarmat 26, Vásárosnamény pedig 18 orvostechnikai eszközt kapott.

 

KM

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában