A mentők munkáját segítik

2020.02.19. 14:13

Az útdíjfizetési cég nemes felajánlása

Életmentő berendezések vásárlását támogatja a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt.

Bartal Tamás, a NÚSZ Zrt. vezérigazgatója és Mocskonyi Nóra, az OMSZA vállalati adományszervezője

Forrás: NÚSZ ZRT./FÜLÖP ILDIKÓ

Ötmillió forinttal segíti az Országos Mentőszolgálat Alapítvány munkáját a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. A felajánlásnak köszönhetően a hazai mentőállomások új, korszerű mentéstechnikai eszközökhöz juthatnak – derült ki az alapítvány és a NÚSZ Zrt. közös sajtóközleményéből.

Gyorsabb és hatékonyabb

„A NÚSZ adományából olyan eszközöket tudunk vásárolni, amelyek az alapfelszereltséget kiegészítve még gyorsabbá és hatékonyabbá teszik az életmentést. A támogatásból alapítványunk újraélesztő készülékeket, úgynevezett mellkaskompressziós, illetve defibrillátor eszközöket szerez be, amelyeket az átadás után azonnal bevetnek, és segítik a bajtársak munkáját” – mondta Kónya Zoltán, a szervezet elnöke.

A NÚSZ 2018-ban indított Galamb József támogatási programjában számos fontos társadalmi cél megvalósítását támogatta. „Vállalatunk többek között olyan kezdeményezések mellé áll, amelyek felhívják a figyelmet a biztonságos és kulturált közlekedés jelentőségére, segítenek megelőzni a baleseteket, vagy – ha már megtörtént a baj – támogatják a sérültek szakszerű és gyors ellátását” – jelentette ki Bartal Tamás, a NÚSZ vezérigazgatója.

Az együttműködés keretében az állami cég mintegy 40 munkatársa életmentő, elsősegélyképzésen vehet részt, így a cégnél dolgozók akár az utakon, akár a vállalat ügyfélszolgálatain gyors és hatékony segítséget tudnak nyújtani az arra rászorulóknak.

MW

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában