népzenei verseny

2020.02.12. 10:02

Citeráznak, énekelnek és cimbalmoznak is

A Vikár Sándor Zeneiskola az Oktatási Hivatal megbízásából február 13-án fél tíztől rendezi meg a IX. Országos Népzenei Verseny „Járdányi Pál Emlékére” nyíregyházi területi válogatóját.

A válogatón három megyéből (Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Szabolcs-Szatmár-Bereg) 34 szólista és 7 együttes méretteti meg magát. A háromtagú versenybizottság előzetesen kialakított szempontok alapján egymástól függetlenül értékeli a versenyzők teljesítményét.

Amint az országban véget ér a hét válogató, ponthatárt hirdetnek. Az országos verseny március 20–22. között lesz Szentesen.

– Intézményünket Ambrusz Olívia népi énekes képviseli az első korcsoportban, felkészítője Tirpák Ferenc. Hajdú Ágota növendékei a 3. és 4. korcsoportban versenyeznek: Czuczor Ramóna – citera, Deák Terézia – népi ének, Lipcsei Hajnalka – citera, Gaál Blanka és Gincsai Andrea Panna – népi ének.

A válogatón szerepel a Fölszállott a páva 2019 televíziós döntőjébe jutott cimbalmos tanulónk, Majoros Ditta – közölte Szabó Tünde Júlia intézményvezető-helyettes.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában