séta

2020.02.07. 09:30

Érdemes velünk „Sétálni”!

Értékes utalványokkal és oklevelekkel köszöntük meg a diákújságírók és felkészítő tanárok nagyszerű munkáját.

Fotó: Pusztai Sándor

– Gratulálok a jobbnál jobb írásokhoz, amelyek a Séta őszi turnusában születtek, nemkülönben a helyezésekhez és az azokhoz társuló elismerésekhez, jutalmakhoz is! – köszöntöttem a Kelet-Magyarország szerkesztőségében a Mediaworks Hungary Zrt. országos médiapedagógiai programja, a Sajtó és tanulás (Séta) őszi turnusának legtehetségesebb ifjú tollforgatóit és kísérőtanáraikat.

– Ha valamelyikőtök magázni merészel tegezés helyett, nem indulhat a tavaszi megmérettetésen... – fordultam a Kölcseyből, Zrínyiből és Bessenyei-középiskolából érkezett fiatalok felé, akik vették a lapot, díjazták a humort, így a szerkesztőségi sétánk és a díjátadási ceremónia már vidám hangulatban telt.

Aranytollas lett

Mint arról korábban már beszámoltunk, nemrégiben véget ért a középiskolásokat újságírásra buzdító Séta program első „felvonása”, megyénkből négy intézményből (Zrínyi, Kölcsey, Kossuth, Bessenyei) jelentkeztek diákok, hogy megcsillogtassák (újság)írói tudásukat.

A hetente megjelent tematikus oldalakon olyan témakörökben fejtették ki gondolataikat, mint a lélek, életmód, technika, kultúra, a suli vagy éppen a buli. A részvételi szabályzat értelmében szerkesztőségünk zsűrije értékelte, pontozta a beérkezett pályázatokat, majd kiválasztotta a legjobb 3 pályaművet.

Az 1. helyezett Szokolay Dávid (Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium) egy aranyszínű tollat és egy 25 ezer Ft értékű könyvutalványt kapott, a 2. Gyulai Dorina (Nyíregyházi Zrínyi Ilona Gimnázium és Kollégium) és a 3. Timku Edina (Kisvárdai Bessenyei György Gimnázium) helyezetteknek okleveleket nyújtottunk át, a felkészítő tanárok lelkiismeretes munkáját pedig 20 ezer Ft-os könyvutalványokkal köszöntük meg.

A programban részt vevő iskolák is versenyeztek minden megyében, az online aktivitásuk mérése a KM Face­book-oldalán a cikkmegosztás, olvasottság, lájkolás alapján történt. Ez és a zsűri értékelése 50-50 százalékban számított bele a végeredménybe, a legtöbb pontszámot elérő iskola, a kisvárdai Bessenyei-gimnázium képviselői 150 ezer Ft értékű Edenred utalványt vihettek haza.

Palicz István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában