új intézmény

2020.02.06. 14:00

Nagy ugrás az ellátásban

Öt szociális alapszolgáltatással és programokkal várják az ellátottakat hamarosan az Őz utcai intézményben.

Fotó:

Szociális nappali ellátást nyújtó intézmény épült Nyíregyháza belvárosában, az Őz utca 16. szám alatt egy, a szociális alapszolgáltatások infrastruktúrájának fejlesztését és bővítését célzó, 574 millió forint összköltségvetésű beruházás keretében.

Igen, nyugodtan fogalmazhatunk múlt időben, hiszen – ahogyan az a szerdai épületbejáráson kiderült – a munka oroszlánrészét elvégezte a kivitelező, már csak némi térkövezés, villanyszerelési munka, szerelvényezés és festés van hátra a műszaki átadásig.

Az új, emeletes kialakítású intézmény földszintjén valósították meg a közösségi és pihenőtereket, a konyhát, valamint a kiszolgálóhelyiségeket. A terekhez szeparált zöldfelület társul, segítve és színesítve az ellátottak mindennapjait.

Az emeleten a foglalkoztató, a személyzet szociális helyiségei, az orvosi rendelő, az irodák és a tornaterem kap majd helyet. A projekt összköltségeihez közel 10 millió forinttal járult hozzá a nyíregyházi önkormányzat.

Új szolgáltatás a palettán

– Mintegy 190 ellátott befogadására alkalmas, korszerű és gazdaságos szociális nappali ellátóintézmény született, amelyhez nívós szakmai fejlesztés társul.

Nyíregyháza szociális ellátórendszere tovább fejlődik, új szolgáltatásokkal bővül.

A nyíregyházi kivitelező cég a jövő héten befejezi az utolsó simítá­sokat, a műszaki átadás-átvétel, az eszközbeszerzés és használatba vételi enge­délyezés után birtokba vehetik az intézményt a dolgozók és az ellátottak – fogalmazott dr. Kovács Ferenc polgármester.

Nagyné Hermányos Zsuzsa, a Nyíregyházi Gondozási Központ igazgatója elmondta: öt szociális alapszolgáltatás (étkezés, házi segítségnyújtás, támogatószolgálat, fogyatékkal élők és pszichiátriai betegek nappali ellátása) lesz igénybe vehető az Őz utcán, új elemként jelenik meg a szenvedélybetegek „felkarolása”.

PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában