polgárőrség

2020.02.07. 07:56

Szabadidejükben segítik a közösséget

Szolgálatot adnak rendezvényeken, állami megemlékezéseken, egyházi ünnepségeken.

Különleges év volt a 2019-es esztendő a Máriapócsi Polgárőr Egyesület életében – hangzott el a napokban megrendezett évértékelő közgyűlésen. Az egyesületnek 45 polgárőr tagja van, akik között máriapócsi és pócspetri lakosok egyaránt vannak.

Környezetvédők is

Mint az értékelésben elhangzott, a polgárőrök bűnmegelőzési szolgálatot látnak el a két település rendezvényein, állami megemlékezésein és az egyházi ünnepeken. A tanév kezdetén fokozottabban vigyáztak a gyermekintézmények előtti útszakaszokon a fiatalok biztonságára.

A téli hónapokban a magányos, idős emberekre is kiemelt figyelmet fordítanak, továbbá elő­adásokat tartanak a kerékpáros és a gyalogos közlekedésről. A környezetvédelemből is kivették részüket: a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szemétszedési pályázata keretében a város főbb közútjainak külterületén összegyűjtötték a szemetet.

Az elnyert 50 ezer forinttal is az egyesület bevételét növelték – mondta tájékoztatójában Lőrincz Péter, az egyesület elnöke.

Eseményekben gazdag volt a tavalyi év azért is, mert nyáron Máriapócson rendezték meg a megyei polgárőrnapot, amelyen dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke az egyesület két tagját elismerésben részesítette.

Októberben Budapesten az Országos Polgárőr Szövetség elnöksége elismeréseként átvehették az „Év Polgárőr Egyesülete” kitüntető címet, majd pár nappal később a szövetség elnöke szolgálati autóval és robogóval ajándékozta meg az egyesületet.

Többen kiemelkedő tevékenységükért elismerésben részesültek.

A Nyírbátori Rendőrkapitányság oklevelét vehette át: Májer József, Póti László és Nagy Attila polgárőr. A megyei polgárőrszövetség oklevelét és tárgy­jutalmát kapta: Györkös Szabolcs, Hajas Pál és Rédai János polgárőr. Palóczy Lajos Elekné, a város díszpolgára ajándékkosárral köszönte meg Somogyi János megyei elnök lelkiismeretes segítő­tevékenységét.

Palóczy Tímea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában