koronavírus

2020.03.25. 15:24

A felhasználók egészségét is védi a Nyírségvíz Zrt.

Minden személyes kontaktussal járó tevékenységet felfüggeszt a víz- és csatornaszolgáltató.

A szennyvízbekötésre vagy felhasználóváltozásra vonatkozó bejelentéseket elektronikusan is meg lehet tenni

Fotó: KM-ARCHÍV

Hétfőtől, azaz március 23-ától az új típusú koronavírus terjedésének megakadályozása, valamint az ügyfelek és a dolgozók védelmének érdekében – további intézkedésig – minden személyes kontaktussal járó tevékenységet felfüggesztett a Nyírségvíz Zrt.

Átmeneti időre nem olvassák le a fogyasztásmérőket, kivéve azokat a lakásmérőket, amelyek távleolvasással is elérhetők. Nem cserélik a vízmérőket, így a lakás- és locsoláshoz használt mellékvízmérőket sem.

A felhasználási helyeket nem ellenőrzik, és a felhasználó oldali csőtöréseket se vizsgálják ki.

Jelenteni kell!

Ha a felhasználó szeretne a szennyvízrendszerre csatlakozni, azt e-mailben ([email protected]) vagy telefonon (06-42/523-623) jelentenie kell. A bekötéseket a társaság munkatársai később fogják ellenőrizni, amihez be kell mutatni a felhasználó által aláírt – és az önkormányzati/társulati igazolással ellátott – igénybejelentőt.

Az intézkedés feloldásáig természetesen kéthavonta elkészülnek a víz- és csatornadíjszámlák a korábbi fogyasztási adatoknak megfelelően. Mivel a személyes ügyfélszolgálatok zárva tartanak, a mérőállásokra – illetve mindenféle szennyvízbekötésre vagy felhasználóváltozásra – vonatkozó bejelentéseket elektronikusan ([email protected]), levélben (4401 Nyíregyháza, Pf. 290.) és a fent már megadott telefonszámon várják.

A társaság a felfüggesztés miatt elmaradt – leolvasással, mérőcserével, szennyvízbekötéssel, szakfelügyelet-eléréssel kapcsolatos – személyes ügyintézés időpontjáról, vagyis a korlátozások feloldásáról a veszélyhelyzet elmúltával tájékoztatni fogja ügyfeleit.

Előre fizetősök

Akinek előre fizetős vízmérője van, a töltésre szánt összeget átutalással juttathatja el a szolgáltatóhoz a cég 10404405-44017466-00000000-s bankszámlaszámára. Az utalásnál meg kell adni a felhasználóazonosítót, a felhasználó nevét, a felhasználás helyét és címét, és a közleményekhez oda kell írni, „előre fizetős mérőre töltés”.

A feltöltés csekkes befizetéssel is intézhető (csekk a megadott telefonszámon kérhető), ám ebben az esetben az ügyintézés több napot is igénybe vehet. A banki igazolást, illetve a csekk felhasználói példányának másolatát mindenképpen el kell juttatni a szolgáltató levelezési címére ([email protected]).

És ne feledjék, a koronavírus ivóvízzel nem terjed, a csapvíz biztonságos, kiváló minőségű és a legszigorúbban ellenőrzött élelmiszer, a szolgáltatás a nap 24 órájában folyamatos!

A fogyasztók a közleményben leírtakon túl azzal segíthetik a társaság munkáját, hogy a számlát pontosan és időben fizetik.

Nyírségvíz Zrt., KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában