nyírpazony

2020.03.24. 07:47

A közösséghez tartozás feledteti a gondokat

A Nyírpazonyi Nők Klubja ereje eddig is az összefogásban rejlett, ez a jövőben sem lesz másképp.

Fotó: Palicz István

Évértékelővel egybekötött zenés nőnapi ünnepséget tartott a hónap első felében a Nyírpazonyi Nők Klubja, a közel 60 tagot számláló szervezet tavalyi eredményeiről és az idei terveiről Ungvári Sándorné elnök számolt be a közgyűlésen.

– 2019-ben 72 alkalommal találkoztunk, szerepeltünk rendezvényeken, ünnepségeken, átlagosan ez havi 6 találkozót jelent, ami azt mutatja, hogy sokat dolgoztunk, munkánk eredményeire pedig okkal lehetünk büszkék.

Az eltelt 17 év alatt megismert és szívébe zárt bennünket Nyírpazony lakossága.

Szeretettel fogadják műsorainkat, segítségünket a környező településeken is, sőt az önkormányzat támogatásával Romániában és Szlovákiában is bemutatkozhattunk. Az asszonyok jól érzik magukat ebben a közösségben, épülünk emberileg, szellemileg, itt mindenki őszintén elmondhatja a véleményét, a javaslatát, amit kulturáltan megvitatunk.

Az évek alatt számos előadót hallgattunk meg, ugyanakkor egymástól is rengeteget tanultunk, hasznos ismeretekkel gazdagodtunk, s mindeközben még jobban megismertük egymást.

Letették a névjegyüket

– Meggyőződéssel valljuk: a közösséghez tartozás feledteti a gondokat! Bár a csapat átlagéletkora 61 év, a dolgos, vidám találkozásaink ideje alatt „visszavonulót fúj” a derék-, a hát- és a lábfájdalom, talán még a csontritkulás is megáll!

Tagságunk az otthoni önsajnálat és a szakrendelések helyett inkább próbákra, fellépésekre jár, amikor csak teheti.

Ha ugyanis megsimogatják az ember lelkét, és jó célokért dolgozhat, az jólesik a testnek is: kisimul és felderül az arc, örömtől csillog a szem.

– Természetesen sokunknak kijut különféle bajokból, betegségekből, de egymást segítve, erősítve mindig sikerül felállnunk, a pezsgő közösségi élet, a tennivalók pedig nem hagynak lelassulni, megtorpanni minket – mesélte Ungvári Sándorné.

A Nyírpazonyi Nők Klubja elnöke büszkén sorolta fel azokat a múlt évi nagyobb rendezvényeket, amelyeken szervezőként, fellépőként vagy résztvevőként letették névjegyüket a hölgyek: nőnapi ünnepség, magyarnóta-délután, majálisi mulatság, kirándulások, kiállítások, kulturális, karitatív és egészségvédelmi szűrőprogramok...

– A Vöröskereszt megyei szervezetével közösen szervezett „Munka és magánélet” című továbbképzés tudatosította bennünk, hogyan kezeljük bölcsen a stresszt, a konfliktusokat. A hagyományos, őszi mulatságon, a Márton-napi vigasságon a tánc­csoportunk gondoskodott a jó hangulatról.

S akkor még nem beszéltünk a Nemzet zászlója című új műsorunkról, a jeles napok megünnepléséről, a sikeres fellépésekről megyén belül és határon túl – taglalta a klub­elnök.

Új tagokkal bővült

A költségvetési beszámoló és az idei tervek felvázolása után két új taggal gazdagodott a nők klubja, a közgyűlés egyhangúlag megszavazta Dancsné Alli Zsuzsanna óvónő és Jáger Jánosné mezőgazdasági vállalkozó felvételét a pártoló tagok táborába.

PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában