Kelet-retro

2020.03.08. 08:00

A sóstói sugárút premierje

Felidézzük, miről számolt be a Kelet-Magyarország 50 és 30 évvel ezelőtt ezen a napon.

Forrás: Illusztráció/Nyírdrón

1970. március 8., vasárnap

A sóstói sugárút premierje: május 31.

Az idei év legszorosabb határidejű munkáját kezdi el az ÉVM Szabolcs megyei Építőipari Vállalat és a Közúti Építő Vállalat márciusban a Stadion utca és a sóstói Krúdy-szálló közötti út építésénél. Ezért már március 16-ától lezárják az Erdei kitérő és a főiskola bejárata közötti útszakaszt, ahol március 30-áig dolgoznak az építők.

Második lépcsőben megszüntetik a közúti forgalmat az Erdei kitérő és a Stadion utca között, ezt a munkát május 31-én fejezik be, s ezzel a Stadion utca és Krúdy-szálló közötti úton megindulhat a forgalom.

Az erdei út szinte teljes egészében elkészült. Csupán apróbb simítások vannak hátra, már csak a felső réteg hiányzik az útburkolatból és a felüljáró csatlakozásánál a süllyedésgátló lemezek lefektetését kell elvégezni.

1990. március 8., csütörtök

Nyíregyházán, a Vörös Hadsereg utca elején lebontják az életveszélyes házsort, helyébe a földszintes üzletházsort építenek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában